Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ezgif 2 a2d6ac93b362

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 04 Νοέμβριος 2018 08:30

Κτηνιατρική Ξάνθης: Αδικαιολόγητος πανικός για “Τρελές αγελάδες”

Για αδικαιολόγητο πανικό που προκαλεί φημολογία για κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοειδών στο Δήμο Τοπείρου κάνει λόγο η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Ξάνθης

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Με αφορμή δημοσίευμα του τοπικού τύπου της Ξάνθης, σύμφωνα με το οποίο αναφέρεται ότι έχει εντοπιστεί ύποπτο κρούσμα Μεταδοτικών Σπογγωδών Εγκεφαλοπαθειών(Νόσος των Τρελών Αγελάδων) στον Δήμο Τοπείρου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε το κοινό της Ξάνθης και της Περιφέρειας για τα εξής:

 • Η δήλωση ύποπτων κρουσμάτων για την Σπογγώδη Εγκεφαλοπάθεια των βοοειδών(ΣΕΒ, νόσος των τρελλών αγελάδων) δεν σημαίνει και ύπαρξη της νόσου αλλά είναι μια συνήθης πρακτική που εντάσσεται στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος για την Επιτήρηση και Εξάλειψη της Σπογγώδους Εγκεφαλοπάθειας των Βοοειδών (ΣΕΒ).
  1. Αποτελεί υποχρέωση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της χώρας, σε εφαρμογή της Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας , για να μπορεί η χώρα να διατηρεί το καθεστώς ως «Χώρα ελεγχόμενου κινδύνου ως προς τη ΣΕΒ». Αν θέλουμε δε να βελτιώσουμε το παραπάνω  καθεστώς σε «Χώρα αμελητέου κινδύνου ως προς τη ΣΕΒ»,  πράγμα που έχει τεράστιες ευεργετικές επιπτώσεις στην εξαγωγή ζώντων ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης, θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.
  2. Η δήλωση τέτοιων «υπόπτων» κρουσμάτων τεκμηριώνει ότι το πρόγραμμα επιτήρησης για την ΣΕΒ εφαρμόζεται καθ’ ολοκληρία και αποτελεσματικά και υποδηλώνει την ορθή και αποτελεσματική λειτουργία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Αντίθετα η απουσία δήλωσης ύποπτων ζώων σαφώς καταδεικνύει ανεπάρκεια στην εφαρμογή του προγράμματος.
  3. Θεωρούμε πως για την αποφυγή αναιτιολόγητου πανικού και λανθασμένων εντυπώσεων στο κοινό, κάθε παρόμοια δημοσίευση, είναι επιβεβλημένο πριν την ανάρτησή της να επιβεβαιώνεται και να διευκρινίζεται από την αρμόδια Κτηνιατρική Αρχή!!!
  4. Είναι κρίμα οι μεν υπηρεσίες να κάνουν σωστά τη δουλειά τους σε όφελος της κτηνοτροφικής παραγωγής, της τοπικής οικονομίας αλλά και της χώρας γενικότερα  και η λάθος προβολή κάποιων γεγονότων, να παραπληροφορούν το κοινό και να δημιουργούν λαθεμένες εντυπώσεις για την επικρατούσα κατάσταση στο ζωικό μας κεφάλαιο. Θα πρέπει να αφήσουμε τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, να συνεχίζουν απρόσκοπτα να κάνουν την δουλειά τους.
  5. Τέλος θέλουμε να ενημερώσουμε πως το Εργαστήριο αναφοράς έχει ήδη αποστείλει αρνητικό αποτέλεσμα για το δείγμα που εστάλη και η Υπηρεσία μας έχει προχωρήσει σε άρση των μέτρων.

  Μοιραστείτε το

  Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

  Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

  ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

  Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
  69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

  E-mail:info@thrakikiagora.gr
  Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
  Fax:25310 – 26.500

  media

  Τελευταία άρθρα

  komotini24

  logo2