Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 07:32

Η 5η «Συνέργεια» στην Ξάνθη… Μήπως ήρθε η ώρα για απολογισμό !;

Έδωσε και η Ξάνθη την σφραγίδα της στην 5η Θρακομακεδονική «Συνέργεια», καθώς πραγματοποιήθηκε, με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό το περασμένο Σάββατο, στο χώρο έξω από το Διοικητήριο της πόλης.

Η Συνέργεια έχει ως σκοπό την ανάδειξη των παραγόμενων προϊόντων στην ΑΜ-Θ, την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής κατανάλωσης και την διασύνδεση τους με τον τομέα του Τουρισμού. Τόσο η ενίσχυση, όσο και η διασύνδεση, έχουν ως στόχο την αύξηση των παραγόμενων προϊόντων, καθώς και την ενσωμάτωσή τους στο μενού των τοπικών μονάδων εστίασης και των ξενοδοχείων, ιδιαίτερα στο πρωϊνό. Από τη στιγμή που θα υπάρχει μια αλυσίδα στέρεη για την διάθεση των προϊόντων, αυτό θα σημάνει ενασχόληση των νέων ανθρώπων με το κομμάτι αυτό, καθώς θα απαιτείται τα προϊόντα να έχουν σταθερή και μόνιμη ροή κρατώντας τη συνέπεια και τη συνέχεια της αλυσίδας.

Οι παραγωγοί και πάλι έδωσαν το παρόν τους. Μέλη από την Θάσο, Ζυμαρικά από την Ροδόπη, Μεταποιητές και παρασκευαστές χυμών από φρούτα από την Δράμα, καλλιεργητές ροδιών από Ξάνθη, ο Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μαρώνειας,παραγωγοί εδεσμάτων από Ξάνθη, Το Πετιμέζι της Γεννησέας, Γαλακτοκομικά από Ροδόπη, Φρούτα από την Καβάλα, κ.α.

Είχαν προγραμματισθεί ημερίδες και συναντήσεις αγροτών και εταιρειών τροφοδοσίας, όμως λόγω του καιρού και επειδή η ΕΜΥ προέβλεψε βροχές, οι Αγρότες έσπευσαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους και ακύρωσαν τα ραντεβού τους. Γι’ αυτό λέμε πως τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δράσεις που αφορούν τους Αγρότες θα πρέπει να γίνονται σε χρονικές περιόδους που δεν έχουν ξεκινήσει οι Αγροτικές εργασίες.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Ξάνθης, Καμαργιαννάκη Ανδρέα, οι πολίτες προσέγγισαν το χώρο της έκθεσης και δοκίμασαν τις ωραίες γεύσεις και τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.
Καλό θα ήταν πάντως αυτοί που διοργανώνουν την Συνέργεια η οποία ήταν έμπνευση του αείμνηστου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργου Παυλίδη και η οποία γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό, να κάνουν και απολογισμό της κάθε διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει πως θα ελέγχεται η πρόοδος αν υπηρετεί το σκοπό για τον οποίο και θεσπίστηκε, ποια είναι τα αδύνατα σημεία και πως θα ενισχυθούν.
Για παράδειγμα πόσο Ξενοδοχεία ενσωμάτωσαν τα τοπικά προϊόντα στο μενού τους ή ακόμα πόσα έχουν μια μικρή προβολή του στους χώρους τους. Πόσες μονάδες εστίασης εμπιστεύθηκαν τα τοπικά προϊόντα, η ακόμα τις παραδοσιακές συνταγές για τους επισκέπτες που θέλουν να γευθούν την τοπική γαστρονομία;

Αλήθεια πόσοι Αγρότες συνήψαν σχέσεις με άλλους επαγγελματίες , Ξενοδόχους, Προμηθευτές στον κλάδο της τροφοδοσίας, ή οπουδήποτε αλλού θα μπορούσαν να διατεθούν τα προϊόντα τους;
Αυτός ο δημόσιος απολογισμός δεν έχει γίνει από την Περιφέρεια, προκειμένου με στοιχεία να γνωρίζουμε πόσο η Συνέργεια βοηθάει τους Αγρότες και τους Παραγωγούς και τι χρειάζεται να γίνει ακόμα παραπάνω. Ένας θεσμός που γεννιέται για κάποιο σκοπό υψηλό, θα πρέπει να αναπροσαρμόζεται, να εξελίσσεται, αφαιρώντας και προσθέτοντας νέες ιδέες και προτάσεις για να είναι ζωντανός και κυρίως λειτουργικός.

Δεν μπορεί να συνεχίζεται ακριβώς το ίδιο μοντέλο εδώ και 5 χρόνια. Ειδικά τώρα που η Συνέργεια πέρασε από όλες τις περιφερειακές ενότητες της ΑΜ-Θ.

B.M.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2