Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 22 Μάιος 2019 08:12

4ο Sustainable Talks - “Ανάπτυξη μέσω της Συνεργασίας”

Πάνω από 50 στελέχη σημαντικών επιχειρήσεων της Ελλάδας, συναντήθηκαν στον Αγροτικό ΣυνεταιρισμόΣτέβια Ελλάςστη Λαμία. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης4ο Sustainable Talks που πραγματοποιήθηκε από τηνΕπιτροπή Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίουτην Παρασκευή 17 Μαΐου 2019.

Θέμα της εκδήλωσης ήταν«Ανάπτυξη μέσω της Συνεργασίας», το οποίο ο Συνεταιρισμός έχει κάνει πράξη και αποτελεί παράδειγμα για τις συνεταιριστικές επιχειρήσεις νέας γενιάς. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την καλλιέργεια στέβιας και παρακολούθησαν μια ανοιχτή συζήτηση για θέματα επιχειρηματικότητας και βιωσιμότητας στην πράξη.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν οΣτέλιος Θεοδουλίδης, Γενικός Διευθυντής του συνεταιρισμού Venus Growers, που για πάνω από 55 χρόνια διακρίνεται για την εξαγωγική δραστηριότητα από τη Βέροια σε όλο τον κόσμο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την επίσκεψη των καλεσμένων σε αγρό στέβιας, όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με παραγωγούς, να δουν τη διαδικασία καλλιέργειας της στέβιας, να μάθουν γιατί ο Συνεταιρισμός Στέβιας θεωρείται ότι καινοτομεί και πως έχει καταφέρει να προμηθεύει πάνω από το 65% των Ελληνικών επιχειρήσεων με στέβια.

Στην συνέχεια ακολούθησε η κεντρική συζήτηση στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού, την οποία άνοιξε οΠάκης Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο οποίος στάθηκε στα θέματα ενσωμάτωσης της βιωσιμότητας στις σύγχρονες επιχειρήσεις.
Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε ότι τα φωτεινά επιχειρηματικά παραδείγματα που αναδεικνύουν τη συνεργασία έχουν πολύπλευρη σημασία, όχι μόνο σε σχέση με την ανάπτυξη και ευημερία στις αντίστοιχες περιοχές τους, αλλά κυρίως στο να λειτουργήσουν ως παράδειγμα προς μίμηση και να καθορίσουν τις πρακτικές των μοντέλων για νέους επιχειρηματίες.

Ο
Χρηστός Σταμάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Στέβια Ελλάς, κάνοντας μια σύντομη ιστορική αναδρομή, τόνισε πως η συνεργασία παραγωγού με τη διοίκηση, έφερε και φέρνει αποτελέσματα στο Συνεταιρισμό, αφού πάντα είναι βασισμένη σε τρεις πυλώνες: Περιβάλλον – Οικονομία – Κοινωνία και ότι ο Συνεταιρισμός αποτελεί μια υγιή Συνεταιριστική επιχείρηση, με διεθνείς προδιαγραφές, στην οποία παραγωγή και διοίκηση συνεργάζονται αρμονικά ακολουθώντας τη γραμμή και τις τάσεις της αγοράς.

Μέσα από τον κύκλο συζήτησης μεταξύ του
Στέλιου Θεοδουλίδηκαι του δημοσιογράφουΚώστα Τσαούση, έγινε σαφές πως με απλές αλλά ουσιαστικές τακτικές που χρησιμοποίησε η Venus στο βάθος της επιτυχημένης πορείας της, έχουν συντελέσει ώστε η επιχείρηση να επικρατήσει επιτυχώς στην Παγκόσμια ανταγωνιστική αγορά. Ο Στέλιος Θεοδουλίδης εστίασε στα σημαντικότερα σημεία της επιτυχίας της Venus, αναφέροντας οτι: «Για να μπορέσει μια Συνεταιριστική επιχείρηση να πετύχει, πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι επιχείρηση, να ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς επενδύοντας στην έρευνα και την ανάπτυξη και να είναι σαφής ο διαχωρισμός των ρόλων, από τους παραγωγούς ως τη διοίκηση».

Χορηγός της εκδήλωσης: Στέβια Ελλάς

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2