Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 30 Ιούνιος 2019 14:43

Βαμβάκι: Σε επιφυλακή για το πράσινο και ρόδινο σκουλήκι η Θράκη

Καλή η εικόνα και στη Ροδόπη

Σύμφωνα με τον Νίκο Κολάτσο, αναπληρωτή διευθυντή ΔΑΟΚ, η εικόνα που επικρατεί στη Ροδόπη για τη βαμβακοκαλλιέργεια είναι θετική. «Εάν εξαιρέσουμε ορισμένες περιοχές όπου είχαμε τοπικά φαινόμενα πλημμυρών ή χαλαζοπτώσεων, τα οποία επιλαμβάνεται ο ΕΛΓΑ σε όλες τις άλλες η εικόνα είναι πολύ καλή, χωρίς προβλήματα». Σημειώνει ότι τα φυτά παρουσιάζουν ομαλή ανάπτυξη και ο καιρός είναι ευνοϊκός.

«Η γενική εικόνα είναι καλή. Η ανάπτυξη των καλλιεργειών, αν και κάπως καθυστερημένη, με τις υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου προχωράει και είμαστε στο στάδιο εμφάνισης των πρώτων χτενιών, με εξαίρεση τις περιοχές που έπεσε χαλαζόπτωση, προκαλώντας πολύ μεγάλη ζημιά», περιγράφει ο Κωνσταντίνος Σίμογλου, γεωπόνος του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου ΔΑΟΚ Δράμας.

Σημειώνει ότι υπήρξαν προσβολές από αφίδες και αρκετοί παραγωγοί προχώρησαν σε ψεκασμούς στις αρχές Ιουνίου, παρόλο που σε ολλές περιπτώσεις δεν ήταν αναγκαίο. Μάλιστα, αρκετοί πραγματοποίησαν δύο ψεκασμούς. Τονίζει ότι οι παραγωγοί είτε δεν γνωρίζουν τις ανακοινώσεις γεωργικών προειδοποιήσεων είτε δεν τις λαμβάνουν υπόψη.

 

Ομαλά προχωράει η βαμβακοκαλλιέργεια στον Έβρο που πέρυσι ήταν ο δεύτερος πανελλαδικά νομός σε καλλιεργούμενες εκτάσεις.

«Στήσαμε ένα δίκτυο παγίδων για τη σύλληψη του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού. Σε ορισμένες περιοχές οι ενδείξεις είναι ελάχιστες. Σε κάποιες όπου πέρυσι υπήρξε έξαρση του φαινομένου υπάρχουν ενδείξεις που θα μας απασχολήσουν σε σχέση με τη στρατηγική που θα συστήσουμε στους παραγωγούς ν’ ακολουθήσουν για τους ψεκασμούς και τα φάρμακα», αναφέρει ο αναπληρωτής προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Έβρου, Απόστολος Ξανθόπουλος, εξηγώντας ότι είναι ακόμη νωρίς.

Επεξηγεί ότι στο πράσινο σκουλήκι επιχειρείται να καθυστερήσει ο ψεκασμός για να μη σκοτωθούν τα ωφέλιμα, με συνέπεια την έξαρση του σκουληκιού. Σημειώνει ότι στην παραθαλάσσια περιοχή Λουτρά, Άνθεια και Μοναστηράκι οι συλλήψεις δεν είναι ανησυχητικές. Αντίθετα, βρίσκονται σε επιφυλακή σε Σουφλί, Τυχερό, τις παρέμβριες περιοχές, όπου πέρυσι υπήρξαν όψιμες σπορές, επειδή οι εκτάσεις είχαν κατακλυστεί με νερό.

Πηγή: ypaithros

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2