Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2019 08:09

Απογειώνει την ΣΕΚΕ ο Αλέκος Κοντός. Ξεκινά συσκευαστήριο για αρωματικά φυτά,,,

Σxε τροχιά υλοποίησης φαίνεται ότι μπαίνει το επενδυτικό εγχείρημα των ΕΒΟΛ και ΣΕΚΕ στον κλάδο των αρωματικών, με τις δύο συνεταιριστικές επιχειρήσεις να ετοιμάζονται για το επόμενο βήμα στην καταρχήν συμφωνία τους με την Kutac, θυγατρική του τουρκικού ομίλου Sunel που περιλαμβάνει τη δημιουργία συσκευαστηρίου.

Για τον σκοπό αυτό, την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον Βόλο συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΕΒΟΛ και ΣΕΚΕ με στελέχη και γεωπόνους της Kutac. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε, μιλώντας στην «ΥΧ», ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου και της ΕΒΟΛ, Νικήτας Πρίντζος, τονίζοντας τη σημασία του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, που στόχο έχει να επενδύσει στη δυναμική του ανερχόμενου κλάδου των αρωματικών φυτών, αναγνωρίζοντας και την αντικειμενική ανάγκη του αγροτικού χώρου για εναλλακτικές διεξόδους στις καλλιέργειες. Είναι χαρακτηριστικό, μας είπε ο ίδιος, ότι στην περιοχή της Μαγνησίας, φέτος, έχει αυξηθεί η καλλιέργεια ρίγανης σε 5.000 στρέμματα από 1.000 στρέμματα πέρσι, σε αντικατάσταση κυρίως βαμβακιού και καλαμποκιού.

Το ενδιαφέρον των συζητήσεων επικεντρώνεται στη συσκευασία και την αξιοποίηση ρίγανης, δυόσμου καθώς και άλλων φυτών, που ήδη καλλιεργούνται συστηματικά σε αρκετές περιοχές της χώρας. Ιδιαίτερα έμφαση θα δοθεί στα αρωματικά φυτά της περιοχής του Πηλίου τα οποία, όπως μας είπε ο κ. Πρίντζος, μπορούν να προωθηθούν εμπορικά, αξιοποιώντας το brand που μπορεί να υποστηρίξει η μυθολογία ως «βουνό των Κενταύρων».

«Εμείς θα αποτυπώσουμε τις περιοχές που είναι πρόσφορες για τέτοιες καλλιέργειες, βλέποντας τι δυνατότητες υπάρχουν και πώς αποτυπώνεται το ενδιαφέρον των παραγωγών και θα κοιτάξουμε μήπως μπορούμε, πλέον, να υποστηρίξουμε και επιστημονικά αυτή την προσπάθεια, όχι μόνο εμπορικά», μας είπε από την πλευρά του o Αλέξανδρος Κοντός, γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η τουρκική εταιρεία με την οποία προωθείται η συνεργασία, είναι από τις μεγαλύτερες στον κλάδο της μεταποίησης και διακίνησης αρωματικών φυτών.

Xanthinews

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2