Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 08:27

Ν. Καρακωστίδης: «Όχι άλλη αδιαφορία για το Μέλι της Ελλάδας, που είναι ανώτερο της Νέας Ζηλανδίας»

Με επιτυχία και με μεγάλη ανταπόκριση κοινού έγινε επί ένα διήμερο (σ.σ. 10 το πρωΐ 22:00 το βράδυ) στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, η 5η γιορτή μελιού, από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο «Το Κεντρί».

Δέκα σχεδόν μελισσοκόμοι παρουσίασαν το μέλι παραγωγής τους-Δασόμελο, πευκόμελο, Ρείκης, Βελανιδιάς, Θυμαριού, Ανθόμελα, Καστανόμελο, μέλι σε κερήθρα κ.α.
Παράλληλα όσοι αγαπούν αυτό το πολύτιμο για τον οργανισμό προϊόν, (σ.σ. πλούσιο σε σίδηρο, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και με αντιμικροβιακή δράση), είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κι άλλα προϊόντα παράγωγα του μελιού, όπως πρόπολη-η φυσική αντιβίωση-,βάμμα πρόπολης, γύρη, κηραλοιφές καλλυντικές και θεραπευτικές.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρέσκο μέλι μετά την φυγοκέντρηση. Κυρίως τα μικρά παιδιά, αλλά και οι ενήλικες να μάθουν τη διαδικασία χρειάζεται για να παραχθεί το μέλι και πως φτάνει στο γυάλινο βάζο. (σ.σ. για τα παιδιά υπήρχαν κι άλλες δραστηριότητες, ζωγραφική προσώπου, ζωγραφική, παράσταση Καραγκιόζη κ.α.)

Στην επίδειξη η μελισσοκόμος πριν βάλει το μέλι στη φυγόκεντρο, τρυπάει την κερήθρα, καθώς είναι σφραγισμένη από τη μέλισσα με κερί! Στη συνέχεια τοποθετεί τις κερήθρες κυκλικά και στη συνέχεια επί τρεις φορές γίνεται η φυγοκέντρηση.

Ο πρόεδρος, Νίκος Καρακωστίδης, ακούραστος μιλούσε σε όλους για τις ασύγκριτες ιδιότητες του μελιού και πως μπορούμε να ξεχωρίζουμε το καλό μέλι. Υπογράμμισε πως το συγκριτικό πλεονέκτημα των μελιών της περιοχής μας είναι τα πολλαπλά αρώματα, που συνθέτουν ένα θεσπέσιο Ανθόμελο!

Επίσης μίλησε και για τα χαμηλά ποσοστά υγρασίας, που και αυτά είναι χαρακτηριστικά που δείχνουν πως ένα μέλι με υγρασία κάτω και του ορίου 16%, έχει πολύ χαμηλό μικροβιακό δείκτη και άρα δεν χαλάει…
Αυτό διακρίνει όχι μόνο το μέλι της Ροδόπης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας και θα μπορούσε να αποτελέσει την ταυτότητα του προϊόντος της περιοχής και το διαβατήριο για αγορές εσωτερικού και εξωτερικού…

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει δουλειά από πλευράς Υπουργείου πρωτίστως… «Δυστυχώς όσοι Υπουργοί πέρασαν αδιαφόρησαν για αυτό το θησαυρό της Ελλάδας και δεν φάνηκαν διαθέσιμοι να βοηθήσουν την Μελισσοκομία στην Ελλάδα, η οποία μπορεί να αποτελέσει και μια πολύ καλή επαγγελματική διέξοδο. Στις αρχές του Νοέμβρη στο συνέδριό μας στην Πάτρα, έχουμε καλέσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη. Ελπίζουμε όχι μόνο να χαιρετίσει και να φύγει, αλλά να μας ακούσει και να ασκήσει εκείνη την πολιτική μέσα από την οποία μπορεί να διαπρέψει το Ελληνικό μέλι. Όπως έκαναν οι κυβερνήσεις της Νέας Ζηλανδίας…Εμείς φυσικά έχουμε πολύ ανώτερης ποιότητας μέλι, λόγω του μικροκλίματος σε κάθε περιοχή και μπορούμε να κάνουμε θαύματα…Αν μας βοηθήσει η Πολιτεία», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Καρακωστίδης.

ΥΓ: Στην 5η γιορτή μελιού υπήρχε και περίπτερο του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Δύναμη Ψυχής», όπου ενημέρωναν τις γυναίκες για τις δράσεις πρόληψης του καρκίνου μαστού των γυναικών, καθόλη τη διάρκεια του Οκτώβρη.

Β.Μ.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2