Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2020 07:25

Δίκτυο πληροφοριών, Σήμα και Συμβόλαιο Συνεργασίας για τον «χρυσό» που φυτρώνει στην Ελλάδα: «Αρωματικά Φυτά, Μικροί καρποί δάσους»

Οργανωμένο δίκτυο πληροφοριών, Σήμα και Συμβόλαιο Συνέργειας των φορέων που στηρίζουν τον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και καθιέρωσης στην Παγκόσμια Αγορά των Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών-ΑΦΦ-, προέκυψε από το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Παρασκευο- Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη και στο χώρο της ΔΕΘ, στο πλαίσιο της έκθεσης Dentrop. ΕΑΦΦΕ, Παρατηρητήριο Οξειδωτικού Στρες, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Λαϊκό Πανεπιστήμιο,ΕΚΕΤΑ,ΣΕΒΕ, είναι οι φορείς που έχουν υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας με την ΕΑΦΦΕ.

Ειδικότερα η Ένωση ΑΦΦ Ελλάδος-ΕΑΦΦΕ- , το Ελληνικό Παρατηρητήριο οξειδωτικού Στρες και η Helexpo ΔΕΘ, διοργάνωσαν το Συνέδριο με θέμα: «Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά και Ελληνικές Υπερτροφές Ισχυρός Οικονομικός Μοχλός Ανάπτυξης-Ο Χρυσός που φυτρώνει στην Ελλάδα».

Καταπληκτικές εισηγήσεις, από καταξιωμένους επιστήμονες και πετυχημένους επιχειρηματίες, έδωσαν απαντήσεις, έλυσαν απορίες, χάραξαν τις προοπτικές και τους νέους στόχους για τα επόμενα χρόνια! Ενθαρρυντικό το γεγονός πως οι νέοι γέμισαν την αίθουσα… προβληματισμό ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως δεν έδωσαν το παρών τους τα μέλη της ΕΑΦΦΕ, προκειμένου αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2012, στο πλαίσιο της τότε Αγρότικα, με τέτοιο ενθουσιασμό (σ.σ. είχαν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 600 άτομα…!!!) να αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς με απτά αποτελέσματα στην παραγωγή, εμπορία, ανάπτυξη ΑΦΦ, οι οποίες θα πρέπει να αφήνουν και εισόδημα πια…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΦΦΕ, Μιχάλη Παπαδόπουλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, οι φορείς που διοργάνωσαν το συνέδριο και οι πολύτιμοι εισηγητές του υπέγραψαν ένα Συμβόλαιο Συνεργασίας με την ΕΑΦΦΕ, για όλες τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την ανάπτυξη και κυρίως για την εμπέδωση πως ο Χρυσός που φυτρώνει στην Ελλάδα είναι τα ΑΦΦ, οι μικροί καρποί του δάσους που είναι συμπυκνωμένες υπερτροφές.

«Αυτό που μας μεταφέρουν τα μέλη μας αλλά και οι νέοι καλλιεργητές είναι το πώς θα βρουν πολλαπλασιαστικό υλικό και μάλιστα πιστοποιημένο, κάτι που δόθηκε λύση από το ΕΚΕΤΑ. Ο κάθε φορέας που είναι στο Συμβόλαιο Συνεργασίας θα βοηθά από την πλευρά του στη διάχυση της πληροφορίας. Πρόβλημα μεγάλο αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές στην ανεύρεση αγορών που θα διαθέσουν τα προϊόντα τους, αλλά και οι μεγάλες εταιρείες που ζητούν μεγάλες ποσότητες, σε αυτό θα βοηθά το οργανωμένο δίκτυο πληροφόρησης. Το επιχειρηματικό κομμάτι θα πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος και αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως ένα άλλο κομμάτι και όχι από την Ένωση, της οποίας είναι άλλη η δουλειά της», υποστήριξε ο κ Παπαδόπουλος.

Σημείωσε πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως μέλη της ΕΑΦΦΕ εκλήθησαν να συμμετέχουν στην συζήτηση της αρμόδιας επιτροπής για την στρατηγική της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.
Η επιτροπή ήδη συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα και όπως δήλωσε και το μέλος της ΕΑΦΦΕ που συμμετέχει Βασίλης Γκόλτσιος, στόχος είναι να εμπεδώσει και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ πως τα ΑΦΦ στην Ελλάδα και οι μικροί καρποί του δάσους, θα πρέπει να τύχουν σοβαρής εξέτασης από πλευράς τους για ανάπτυξη και εντατικοποίηση των εν λόγω καλλιεργειών, οι οποίες πολύ απλά θα αποφέρουν χρήματα και νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος ανέφερε πως απευθύνει κάλεσμα σε όποιον ενδιαφέρεται να βοηθήσει σε αυτό το έργο της καθιέρωσης και της ανάπτυξης στην παγκόσμια αγορά του… Χρυσού που φυτρώνει στην Ελλάδα -ΑΦΦ και μικρούς καρπούς δάσους-, μπορεί να αναζητά πληροφορίες και προτείνει στο μέηλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επίσης υπογράμμισε πως όλες οι εισηγήσεις του πρόσφατου Συνεδρίου, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΑΦΦΕ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Επόμενη συνάντηση των …Αρωματικών θα είναι το καλοκαίρι !

 

ΥΓ: Η ΕΡΤ Κομοτηνής κάλυψε το συνέδριο, όπως πάντα παρούσα και κοντά στις παραγωγικές δυνάμεις !

ERT Komotinis/BM

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2