Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 28 Ιούνιος 2020 08:29

Το «Μωβ θαύμα» της Ελληνικής Λεβάντας θα γίνει μόνο με Συμπράξεις, Οργάνωση και Ταυτότητα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη μαγεία του μωβ χρώματος της Λεβάντας και του εξαίσιου αρώματός της, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το θερισμό !

Ο Αγρότης-Επιχειρηματίας από την Πόρπη Ροδόπης, Δημήτρης Παιδαράκης καλλιεργούν μαζί με την σύζυγό του, Σοφία Μουρατίδου, 23 στρέμματα Ελληνική και Βιολογική Λεβάντα ! Μαζί κάνουν τα σκαλίσματα και όλες τις απαραίτητες εργασίες, βάζοντας την Αγάπη και το μεράκι τους, για να πετύχουν την μέγιστη ποιότητα στα χαρακτηριστικά του αιθέριου ελαίου της Λεβάντας !

Ο ίδιος έχει συνάψει συμβόλαιο με Ελληνική Εταιρεία από το Μεσημέρι Χαλκιδικής, με την εταιρεία να του παρέχει όλες τις κατάλληλες συμβουλές και να τον βοηθάει και για τα θέματα της μεταφοράς-αποθήκευσης , για ένα άριστο προϊόν !

Επιτακτική η ανάγκη για Συμπράξεις- Συνεργασίες μεταξύ ΟΛΩΝ των καλλιεργητών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών-ΑΦΦ-, προκειμένου η Ελληνική Λεβάντα να αποκτήσει ταυτότητα, να στέκεται μόνη της στην αγορά-μπορεί να το κάνει κάλλιστα- και όχι να αναμειγνύεται με την Βουλγάρικη για να καλύψει ποσότητες και να ανεβάζει την ποιότητα της Λεβάντας από Βουλγαρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Δ/ντρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογεννητικών πόρων, ΕΛΓΟ Δήμητρα, Βορείου Ελλάδος, δρ. Ελένη Μαλούπα, η οποία ακάματα αναπτύσσει εισηγήσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη Σύμπραξης Δυνάμεων Παραγωγών ΑΦΦ. Μόνο με δυνατούς Συνεταιρισμούς θα μπορούμε να κτυπήσουμε την πόρτα των μεγάλων αγορών της Ευρώπης.

Παράλληλα η κ. Μαλούπα ανακοίνωσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ένα πρόγραμμα μεγάλης εταιρείας, η οποία ενδιαφέρεται για με εν δυνάμει επενδυτές ΑΦΦ στην ΑΜ-Θ και ειδικά στις ορεινές περιοχές –σ.σ. ήδη υπάρχει ομάδα με 11 άτομα και από την περιοχή μας- στο οποίο θα συμμετέχει φυσικά και ο ΕΛΓΟ Δήμητρα.

Θα εκπονηθεί μια εμπεριστατωμένη μελέτη εφαρμογής και ανάλυσης για την σωστή ανάπτυξη και επενδυτική δυνατότητα των ΑΦΦ, με όλες τις αναπτυξιακές προοπτικές και αδυναμίες.

Η μελέτη αυτή θα είναι έτοιμη στα τέλη Αυγούστου.

Παράλληλα με την ανάπτυξη των Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, ετοιμάζονται μαζί και οι Ελληνικοί μικροί καρποί-τσάπουρνα, κουφοξυλιά, σμέουρα, βατόμουρα,-είναι 10 κωδικοί-για τους οποίους φυτώρια δεν υπάρχουν.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν πιλοτικοί αγροί, καθώς θα δοθεί σε Έλληνες παραγωγούς που θα το τολμήσουν πρωτόκολλα αναπαραγωγής, με εξασφαλισμένο το φυτικό υλικό από την κ. Μαλούπα και τους συνεργάτες της, αλλά και πρωτόκολλο καλλιέργειας, προκειμένου να μπουν δυναμικά στην αγορά παράλληλα με τα λειτουργικά τρόφιμα.

Άλλο νέο ετοιμάζεται δυναμικά το κλάστερ των Ελληνικών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών !!! Υπάρχει ενδιαφέρον από 20 εταιρείες!!!

ERT Komotinis/BM

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Τελευταία άρθρα Θρακική Αγορά

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2