Ας δώσει ένα μισθό για δυο παιδιά
Ας δώσει ένα μισθό για δυο παιδιά
Ναι, η υπογεννητικότητα είναι πλέον εθνική υπόθεση, θα μας το πει και η απογραφή πληθυσμού που θα γίνει σε λίγες ημέρες και θα δείχνει μείωση του πληθυσμού, αλλά το νταβαντούρι θα κρατήσει 2-3 μέρες, ευχολόγια θα ακουστούν και μετά θα τα ξεχάσουμε όλα, μέχρι την επόμενη απογραφή, σε δέκα χρόνια. Αν πράγματι η ελληνική πολιτεία θεωρεί εθνική υπόθεση την υπογεννητικότητα, ας δώσει έναν κατώτατο μισθό σε κάθε ζευγάρι που αποκτά δυο παιδιά. Μέχρι δυο και μετά ας εξακολουθήσει να δίνει το υπάρχον επίδομα. Και δεν είναι και πολλά ο κατώτατος, 558 ευρώ μόλις. Ωστόσο, θα καλύπτουν πολλές από τις ανάγκες που έχουν δυο παιδιά σε μια οικογένεια. Και να γίνει και μια καμπάνια διαρκείας που να προτρέπει τα νέα ζευγάρια, να μην πατούν φρένο μετά το πρώτο παιδί. Κάπως έτσι δεν αντιμετωπίζουν τα σοβαρά κράτη τις σοβαρές καταστάσεις, πόσο μάλλον τις εθνικές υπoθέσεις; Τα σοβαρά, καθότι εδώ έχουμε να πληρώνουμε 5-6 χιλιάδες που διορίζει η κάθε κυβέρνηση για όσο είναι στα πράγματα, να πληρώνουμε για 55 υπουργούς, λες και αν ήταν 20 θα τα έκαναν χειρότερα, βάλε και τις άρπα βούτες των επιτήδειων, που να μείνουν λεφτά για να καταπολεμηθεί η υπογεννητικότητα…
Αν πάρουν επιδότηση, γιατί να μειώσουν τιμές;
Τα λέγαμε πως δεν μπορεί να επιδοτηθεί μόνο η ΔΕΗ για μη νιώσουν οι καταναλωτές της τις υπέρογκες αυξήσεις και πράγματι εκεί που η κυβέρνηση έλεγε πως οι άλλοι πάροχοι θα αναγκαστούν να μειώσουν τις τιμές για να μην χαθούν στον ανταγωνισμό με την ΔΕΗ, τώρα όλοι οι πάροχοι θα πάρουν την επιδότηση και να δούμε μέχρι πότε, Καθότι αφού θα πάρουν επιδότηση, γιατί να μειώσουν τις τιμές αργότερα και να μην πιέζουν με τις αυξημένες τιμές, να συνεχιστεί η επιδότηση… Και γιατί να μην φουλάρουμε την παραγωγή στα λιγνιτικά εργοστάσια, αφού η τιμή του το φυσικού αερίου πετάει στα ύψη, ενώ τα φουρφουράκια, ανεμογεννήτριες, δεν αποδίδουν;
Η κανονική ώρα Ελλάδος
Πολλά χρόνια πριν στον Έβρο, έφθασαν Ισραηλινοί ειδικοί για να αξιολογήσουν την αγροτική δραστηριότητα. Τελική τους εκτίμηση ήταν πως θα πρέπει να σαρωθούν όλα, να τα ρίξουμε στην θάλασσα και να ξεκινήσουμε από την αρχή. Άσε που είχαν μπει θερμοκήπια, στον βόρειο Έβρο, αλλά, με προδιαγραφές Κρήτης, οπότε περνούσε ελάχιστο ηλιακό φως και η καλλιέργεια απέτυχε. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί, να τώρα που η υπουργάρα της Παιδείας θέλει να διορθώσει την λάθος στημένη επί δεκαετίες εκπαίδευση, αξιολογώντας τους δασκάλους. Από την άλλη, άλλη υπουργάρα της Ανάπτυξης, ο οποίος περισσότερο για τον κορώνα μιλάει παρά για ανάπτυξη την οποία νομίζει ότι θα την διατάξει και αυτή θα πάρει μπρος, ψελλίζει κάτι περί συγχώνευσης, αλλά όντας σκράπας στην επιχειρηματικότητα, δεν εξηγεί για παράδειγμα σε κτηνοτρόφους, ότι οι μικρές εκτροφές, λόγω μεγάλου κόστους κυρίως των ζωοτροφών, πρέπει να συνενωθούν και να επιτύχουν μειώσεις κόστους, τις οποίες από μόνοι τους ατομικά δεν θα καταφέρουν ποτέ. Και να μην ξεχάσουμε και την Διακομματική για την Θράκη… Ο Ποπολάρος το πρότεινε από την αρχή, η Διακομματική, ας βάλει στόχο 1000 μόνιμες θέσεις εργασίας στην παραγωγή, σε κάθε νομό της Θράκης. Όμως, τα μέλη της, ούτε να κατανοήσουν την έννοια της πρότασης δεν μπορούν, καθότι είτε από αριστερά είτε από δεξιά και αν προέρχονται, με κρατικό καπιταλισμό έζησαν, πλούτισαν, εξελέγησαν, αυτόν γνωρίζουν και τις φιλικές σχέσεις με ιθαγενείς ή ξένους ολιγάρχες. Στην Ελλάδα, η έκφραση «ένα είναι το κόμμα», δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ, αλλά όλα τα κόμματα και να προσθέσουμε το ίδιον συμφέρον των μελών τους. Στην πρώην Σοβιετία, όλοι μαζί στο κόμμα θα ήταν. Προσοχή, ο Ποπολάρος δεν κρίνει ούτε αξιολογεί πολιτικά συστήματα, λέει όμως, πως αν είσαι σε καπιταλιστική οικονομία, εφάρμοσε τον καπιταλισμό, με αληθινά ανεξάρτητες αρχές ελέγχου, και άσε τον κομμουνισμό για όταν έρθει στην εξουσία το ΚΚΕ.
Απόλυτη αποτροπή το «κόκκινο κουμπί»
Το περί πυρηνικής δύναμης της Γαλλίας, το ήθελε να το πει ο Μητσοτάκης, του ξέφυγε, ή το είπε και άλλο εννοούσε, πάντως για πρώτη φορά οι Τούρκοι φάνηκαν να θορυβούνται αληθινά και το έδειξε η διαμαρτυρία τους, την οποία φυσικά ούτε καν έσπευσαν να συνδέσουν με τα συνήθη περί δράσης στο πεδίο. Τούτο διότι, κακά τα ψέματα, το «κόκκινο κουμπί» είναι η καλύτερη και αποτελεσματικότερη δύναμη αποτροπής. Μόνο που το «κόκκινο κουμπί» λειτουργεί μόνο όταν το έχεις εσύ και όχι άλλος έστω και στενός σύμμαχος. Ανεξαρτήτως ηθικολογιών, άλλωστε αυτά τα έγραψε ο Μακιαβέλι και είναι πάντα επίκαιρα, οι Τούρκοι μας φανέρωσαν τι πραγματικά φοβούνται.
Ανήκομεν στην Ανατολία
Λάθος την πέρασαν τα ΜΜΕ την είδηση πως στην Αυστρία το να δίνεις ένα εκατ. ευρώ κρατικό χρήμα στα ΜΜΕ για να χειραγωγείς τις δημοσκοπήσεις και τις ειδήσεις είναι σκάνδαλο και παραιτείται ο πρωθυπουργός. Λάθος και ότι στην Ελλάδα μοιράζονται δεκάδες εκατ. κρατικού χρήματος για κυβερνητικό λιβάνισμα και δεν κουνιέται φύλλο. Το σωστό είναι πως η Αυστρία ανήκει στη Δύση και η Ελλάς στην Ανατολία, με μια μίξη από Σοβιετία. Οι κοτζαμπάσηδες της χώρας μας «μεγαλούργησαν» στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, μεγαλουργούν και σήμερα στην Ελλάδα της Ανατολίας. Εντάξει, βλέπουμε και προς την Ευρώπη, αλλά στην ουσία, πατάμε σε δυο βάρκες μην αποφασίζοντας αν θα γίνουμε αληθινά δυτικό κράτος. Τον Ερντογάν λέμε σουλτάνο, άλλοι όμως είχαν και έχουν την (κρυφή) χάρη του σουλτάνου.