Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 25 Μάρτιος 2019 07:40

Εντυπωσίασαν οι επιδείξεις Ασιατικών πολεμικών τεχνών του 6ου Budo Festival

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διεξαγωγή του 6ου Budo Festival που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η εξεύρεση μίας πιο μεγάλης έδρας για να μπορεί να χωρέσει το κοινό.

Για ακόμη μια χρονιά αποδείχτηκε πως το εν λόγω φεστιβάλ είναι πολύ σημαντικό για την Κομοτηνή τόσο από πλευράς οργάνωσης και πληθώρας σχολών πολεμικών τεχνών που συμμετέχουν αλλά και από πλευράς θεάματος. Έτσι κερδήθηκε ένα ακόμα στοίχημα από τον Σύλλογο «Άπω Ανατολή» και τον εμπνευστή του φεστιβάλ Αγησίλαο Βεσεξίδη.

Οι δύο κερκίδες του γυμναστηρίου ήταν κατάμεστες από συγγενείς και φίλους των δασκάλων αλλά και των αθλητών που ανυπομονούσαν να απολαύσουν το πλούσιο θέαμα, το οποίο κράτησε για περισσότερο από 3 ώρες.
 
Το μεγαλύτερο κομμάτι του φεστιβάλ περιελάμβανε επιδείξεις ασιατικών, κυρίως ιαπωνικών, πολεμικών τεχνών από τις τρεις σχολές του κ. Βεσεξίδη  που βρίσκονται στη Ροδόπη αλλά και τη σχολή Άπω Ανατολή Βόλου.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή  ήταν η επίδειξη με τα σπαθιά από τους αθλητές των συλλόγων «Άπω Ανατολή», που κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια αλλά και στο τέλος της εκδήλωσης έγινε βράβευση των δασκάλων που συμμετείχαν με τις σχολές τους στο φεστιβάλ αλλά και προσώπων που με την πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο των μαχητικών αθλημάτων,  ενώ σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν θα απονεμήθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής.

budo2

Αγησίλαος Βεσεξίδης «Ευχή μου μία μέρα το Budo Festival να αποκτήσει παγκόσμιο αίγλη» 

«Κάθε χρόνο, όλο και περισσότερος κόσμος τιμά με την παρουσία του το φεστιβάλ και οι συνάδελφοι από την Κομοτηνή αλλά και γενικότερα από την υπόλοιπη Ελλάδα βλέπουν το Budo Festival σαν μία ευκαιρία γιορτής και προώθησης των πολεμικών τεχνών, με αποτέλεσμα να στηρίζουν αυτήν την προσπάθεια με όλες τους τις δυνάμεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγησίλαος Βεσεξίδης, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για το διήμερο φεστιβάλ.

 Παράλληλα με χαρά διαπίστωσε πως η Κομοτηνή είχε τον μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων, από όλες τις Σχολές της Ελλάδας που πήραν μέρος στο πρωτάθλημα, γεγονός που απέδειξε την εμπειρία των δασκάλων της περιοχής αλλά και τη δουλειά που γίνεται όλο το χρόνο επάνω στους μικρούς Σαμουράι της Κομοτηνής.

Κλείνοντας ευχήθηκε να μετατραπεί το Budo Festival σε ένα από  τα μεγαλύτερα γεγονότα της πόλης μας και να υπάρχουν συμμετοχές από όλο τον κόσμο, ώστε να δημιουργηθεί και μία τονωτική ένεση για τους καταστηματάρχες και γενικότερα για τους επαγγελματίες της πόλης μέσω του φεστιβάλ.

«Έχουμε τον τρόπο και ξέρουμε πολύ καλά να το κάνουμε να πετύχει και το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη του κόσμου της Κομοτηνής, την οποία λαμβάνουμε απλόχερα τόσα χρόνια, οπότε με μαθηματική ακρίβεια κάποια στιγμή θα φτάσουμε στο στόχο μας» είπε με αισιοδοξία ο κ. Βεσεξίδης.

Με αναφορές από «ParatiritisNews»

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2