Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 12 Ιούλιος 2020 07:56

«Ο θεσμός των fitness awards»

“Ο θεσμός, σε βάθος χρόνου, μπορεί να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος των επαγγελματιών του fitness, δημιουργώντας ή ενισχύοντας συνθήκες αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών ή καταγραφής δυσχερειών”.

Η ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε κάθε τύπου φυσική δραστηριοποίηση μόνο θετικά οφέλη μπορεί να επιφέρει στη σωματική και ψυχο-συναισθηματική τους υγεία. Πόσο μάλιστα όταν αυτή η συμμετοχή γίνεται σε ένα οργανωμένο περιβάλλον, υπό την παρακολούθηση κατάλληλα εκπαιδευμένων (σε θέματα άσκησης, προπόνησης και συμπεριφοράς) γυμναστών.

fit awards 07 20

Η αύξηση του αριθμού των γυμναστηρίων, των studio προσωπικής άσκησης ή άσκησης σε μικρές ομάδες αλλά και η άσκηση στην ύπαιθρο, υπό την παρακολούθηση επαγγελματιών του fitness, υποδεικνύει ότι ο κόσμος έχει αρχίσει να κατανοεί τη σημασία της συμμετοχής και, κυρίως, έχει αρχίσει να εμπιστεύεται (ξανά) τους επαγγελματίες που την παρέχουν.

Στόχος θα πρέπει να είναι η διατήρηση της συμμετοχής του ασκούμενου σε προγράμματα άσκησης, στοιχείο, που όπως αποδεικνύεται από μελέτες παγκοσμίως, συμβάλει σημαντικά στην καλή υγεία, στη φυσική του/της κατάσταση, σε μία καλή εμφάνιση, στην κοινωνικοποίηση και, πρωτίστως, στην καλή του/της διάθεση.

Η καινοτομία συμβάλει στην προσέλκυση και ενεργοποίηση του συμμετέχοντα. Στην ανανέωση της διάθεσής του. Στην πιθανή ικανοποίηση της ανάγκης για αλλαγή, για κάτι καινούριο.

Η καινοτομία, όμως, συμβάλει σημαντικά και στην ενεργοποίηση και του επαγγελματία του fitness. Στην ενίσχυση της δημιουργικής του διάθεσης και στην κινητοποίησή του να μάθει, να εξελιχθεί, να προσφέρει κάτι καινούριο, ενίοτε και εναλλακτικό.

Η ορθή χρήση της καινοτομίας μπορεί να συμβάλει τόσο στην προσέλκυση και διατήρηση του πελατολογίου, όσο και στην εργασιακή ικανοποίηση του γυμναστή, ενισχύοντας θετικά τη βιομηχανία του fitness. Η καινοτομία δε αποτελεί πανάκεια. Ο ρόλος του επαγγελματία/γυμναστή ήταν, είναι και θα είναι καταλυτικός .

Η άποψή μου είναι ότι ο θεσμός των fitness awards μπορεί να συμβάλει πολυδιάστατα σε μία ανάδειξη του κλάδου. Θα δώσει κίνητρο σε επαγγελματίες να προβάλουν τις καλές πρακτικές τους, τις πιθανές καινοτόμες ιδέες ή δράσεις τους -τόσο σε θέματα άσκησης, όσο και σε θέματα διαχείρισης, κινητοποίησης και διατήρησης του πελατολογίου τους. Η διάδοση αυτών των πρακτικών προσφέρει κίνητρο για δημιουργική διάθεση σε άλλους επαγγελματίες -είτε μέσω της υιοθέτησης κάποιων εξ αυτών είτε μέσω της αναδιαμόρφωσης και εξέλιξής τους. Ο θεσμός, σε βάθος χρόνου, μπορεί επιπλέον να λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος των επαγγελματιών του fitness, δημιουργώντας ή ενισχύοντας συνθήκες αλληλεπίδρασης και ανταλλαγής ιδεών ή καταγραφής δυσχερειών.

Η προβολή των fitness awards μπορεί επιπλέον να συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς τον κλάδο και στην έναρξη ή αύξηση της συμμετοχής του, μέσω της συναίσθησης ότι αποτελούν μέρος μίας ομάδας που προσπαθεί να εξελιχθεί ποικιλοτρόπως.

 

Ευστρατία Τσίτσκαρη,

ΔΕΠ Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Marketing & Επικοινωνία στον Αθλητισμό

www.fitnessawards.gr

#fitnessawardsgr

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2