Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 24 Οκτώβριος 2020 07:12

Οικογενειακή ξεχωριστή εμπειρία έζησαν στην Αισύμη, οι πεζοπόροι του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ

Γράφτηκε από τον

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η πεζοπορία για την φετινή σεζόν για οικογένειες και παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Οκτώβρη από το πεζοπορικό τμήμα του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ στην περιοχή της Αισύμης.

Παιδάκια ηλικίας από 5 ετών και πάνω μαζί με τους γονείς τους πεζοπόρησαν διανύοντας περίπου 4,5 χιλιόμετρα από το σημείο εκκίνησης (πλάτωμα μεταξύ Αισύμης και Λεπτοκαρυάς) ως τις ανεμογεννήτριες που ξεπρόβαλλαν μπροστά τους σας γίγαντες ανάμεσα από τις φυλλωσιές και τους λόφους της περιοχής, ενώ στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον χώρο όπου βοσκούσαν τα άλογα εργασίας που εξυπηρετούν τον δασικό συνεταιρισμό της Αισύμης.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες αφού διένυσαν μια διαδρομή 1,5 χιλιομέτρου έφτασαν σε σημείο θέασης στο οποίο είχε τοποθετηθεί μια από τις πολλές ανεμογεννήτριες της περιοχής . Εκεί με τους τεράστιους έλικες να στριφογυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των πεζοπόρων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη λειτουργία αλλά και την χρησιμότητα αυτού του είδους εναλλακτικής παραγωγής ενέργειας καθώς καλεσμένος στην δράση μας ήταν ο Περιβαλλοντολόγος Αλέξανδρος Κατσικογιάννης.

Τα παιδιά έδωσαν μεγάλη προσοχή και βομβάρδισαν με έξυπνες και απρόσμενες ερωτήσεις τον Αλέξανδρο κάνοντας ακόμη και τους μεγάλους να γνωρίσουν πράγματα που δεν είχανε μέχρι τότε σκεφτεί.

Η δίψα για γνώση έσβησε γλυκά με τα χάδια και τις βόλτες των μικρών πεζοπόρων πάνω στα άλογα εργασίας που βρισκόταν 1 χιλιόμετρο πιο πέρα από τις ανεμογεννήτριες. Εκεί ο Βασίλη Σισμανίδη, πρόεδρος του δασικού συνεταιρισμού της Αισύμης, ενημέρωσε τους πεζοπόρους του ΔΡΟΜΕΑ, για τον τρόπο εργασίας, τη διαδικασία μεταφοράς των ξύλων, την φροντίδα των αλόγων αλλά και για την σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ ζώων και ανθρώπου μέσα στο βάθος των χρόνων. Τα παιδιά απόλαυσαν την ζεστασιά που αποπνέουν τα ζώα αυτά και που η άμεση επαφή μαζί τους μπορεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες να λειτουργήσει θεραπευτικά σε ψυχικό και πνευματικό επίπεδο, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Διαλεχτής Πετρίδου, ιδιοκτήτριας τους ενός, από τα άλογα της παρέας.

Η πρώτη πεζοπορική εκδρομή του Δρομέα Θράκης , ήταν μια διαφορετική εμπειρία που έκλεψε την καρδιά των μικρών αλλά και των μεγάλων φίλων του συλλόγου. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 1 Νοεμβρίου με μια ξεχωριστή διαδρομή, Μαρώνεια-Πετρωτά.

Μείνετε συντονισμένοι στο site αλλά και τα social media του Δρομέα Θράκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Ελλαδική Ομάδα Διάσωσης του Τμήματος Ροδόπης για ακόμη μια κάλυψη πεζοπορικής δράσης, καθώς επίσης και στους φίλους του δασικού Συνεταιρισμού, για την υπομονετική και βοηθητική του στάση για την ασφαλή και ευχάριστη ξενάγηση των παιδιών στο χώρο με τα άλογα εργασίας.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2