Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

Πέμπτη, 28 Φεβρουάριος 2019 09:32

Tι είναι το Αction in Greece

Στην προβολή και στην  προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό αποσκοπεί το project  «Αction in Greece» , που αποτελεί πρωτοβουλία του Sigma Media Group, η  οποία επιθυμεί  να αναδείξει το φυσικό  κάλλος, την ιστορία, τις παραδόσεις  και τις σύγχρονες τουριστικές υποδομές της χώρας.

Στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε) δείχνουν πως η συμβολή του τουρισμού στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν  (Α.Ε.Π.)  της χώρας είναι σταθερά μεγαλύτερη του 15% κατά τη διάρκεια της τελευταίας 30ετίας. Επίσης, το ελληνικό τουριστικό προϊόν άντεξε αξιοσημείωτα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Αύξησε, δε, τα μεγέθη, ήτοι: 15% -1990, 16,6% – 2000, 16,6% – 2010, 16,4% – 2012, 17,3% – 2014, 18,5% -2015 και 18,6% -2016).

Σχεδόν ένας  στους πέντε  εργαζομένους απασχολείται σήμερα άμεσα ή έμμεσα στον τουριστικό κλάδο, όπως καταγράφουν τα στοιχεία του Σ.Ε.Τ.Ε, που δείχνουν πως η συμμετοχή του τουρισμού στην απασχόληση «άγγιξε» το 23,4% (2016) και το 2000 βρισκόταν στο 19,2% (19,2%-2000, 17,8%-2010, και 23,4% – 2016).

Ο τουρισμός συμμετέχει και στην κάλυψη του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου «καλύπτοντας»  το 20,8% το 1990, 45,88% το 2000, 33,90% το 2010 και το  53,23% το 2012.

Την τελευταία 30ετία αυξάνεται ο παγκόσμιος τουρισμός με ταχύτερο ρυθμό από το παγκόσμιο Α.Ε.Π. Μάλιστα, εκτιμάται πως  το 2020 θα σημειωθούν περισσότερες από 1,7 δισεκατομμύρια αφίξεις στην υδρόγειο, όπου το 4,3% θα ξεπεράσει ο μέσος  ετήσιος  ρυθμός ανάπτυξης.

Η Ελλάδα ως χώρα  διαθέτει πλούσια  πολιτιστική κληρονομιά και το υπέροχο φυσικό κάλλος, αλλά καλείται ν’ αντιμετωπίσει  τις εξής προκλήσεις:

Την προβολή εκείνων των τουριστικών υποδομών,  οι οποίες συμβάλουν και στον εμπλουτισμό του Ελληνικού branding δημιουργώντας νέα τουριστικά προϊόντα και προσφέροντας ποιοτικές – αξιόπιστες υπηρεσίες.

Την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ταυτόχρονη ισόρροπη ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού:  πολιτιστικός, θρησκευτικός, ιαματικός, θεραπευτικός, γαστρονομικός, οικοτουρισμός – αγροτουρισμός, ιστιοπλοϊκός, χειμερινός τουρισμός και ο τουρισμός υπαίθρου –  περιπέτειας  (πεζοπορία, αναρρίχηση, ορειβασία, rafting, canoening, paragliding κ.ά.)

Το  Project  «Αction In Greece»  του Sigma Media Group στοχεύει στο εξωτερικό και προβάλλει διάφορες προτάσεις διακοπών στην Ελλάδα για όλους τους μήνες του χρόνου.

Ήδη έχουν δρομολογηθεί τα 2 πρώτα projects:

The Santorini project και The Halkidiki Project και δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να αρχίσει και το Thraki Project...

Το «Action In Greece» τελεί υπό την Αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ,,του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, του υπουργείου Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, τοπικών δήμων, περιφερειών, δημόσιων φορέων ή  επιμελητηρίων, τουριστικών οργανισμών, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, καθώς  και άλλων φορέων. Αφιερώματα έχουν γίνει από διάφορα μέσα  μαζικής ενημέρωσης μεταξύ αυτών από το CNN.

Όλα τα θέματα του «Action  In Greece», βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και θα είναι υποτιτλισμένα στην Αγγλική γλώσσα.

Η προώθηση των  αρχαίων έργων των μεγάλων συγγραφέων της Αρχαιότητας, οι οποίοι  έχουν μεταφραστεί στην Αγγλική γλώσσα από τους συνεργάτες του «Action  In Greece», με στόχο την επικοινωνία  του Ελληνικού πολιτισμού στα ξένα Πανεπιστήμια και σε χώρους πολιτισμού στο εξωτερικό.

Στο δημιουργικό κομμάτι  του project  έχει ενταχθεί και το  concept  με τίτλο «Ancient Greek Fashion Show» με το οποίο  μέσα από επώνυμες πανέμορφες κυρίες θα αναδειχθούν όλα τα είδη ένδυσης των γυναικών στην Αρχαία  Ελλάδα και για όλες τις ηλικίες. Το αποκορύφωμα θα αποτελέσει το νυφικό που φορούσαν οι κυρίες στους αρχαίους γάμους .Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ήδη η προετοιμασία για τη Βυζαντινή ενδυματολογική προβολή της  Ελλάδας.

Το «Action In Greece» θα προβληθεί και σε σχολεία σε παιδιά ηλικίας 9 έως και  14 ετών για την ενημέρωση των ίδιων σχετικά με τα σημαντικά σημεία γνώσης , που θα πρέπει να κατέχουν για την Ελλάδα . Αυτό θα πραγματοποιηθεί  με υποστηρικτικά δρώμενα.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2