Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 07:44

Ιλχάν Αχμέτ : "19 προγραμματικές δεσμεύσεις για ένα σύγχρονο κράτος"

  • «Η μεγάλη κεντροαριστερά μπορεί να εγγυηθεί το τέλος της επιτροπείας και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου»

Με την ιδιότητα του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης μίλησε στο ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ο οποίος και παρουσίασε αναλυτικά την δέσμη των προτάσεων του Προγράμματος «Ελλάδα» για την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα της χώρας. Να σημειωθεί ότι για το πρόγραμμα των 160 σελίδων συνεργάστηκαν περισσότερα από 300 άτομα από όλα τα μέρη που συνθέτουν το νέο φορέα σε 10 ομάδες εργασίας για διάστημα περίπου 3 μηνών υπό τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής επικύρωσε την κοινή πορεία και δράση των κομμάτων που αποτέλεσαν την βάση της ίδρυσής του, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, της ΕΔΕΜ, των Κινήσεων Πολιτών, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών μέσα από μια ισχυρή και ενιαία παράταξη της κεντροαριστεράς.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή της Δημοκρατικής Παράταξης που είναι συνυφασμένη με τις μεγαλύτερες τομές και μεταρρυθμίσεις που έγιναν στην Ελλάδα και τόνισε χαρακτηριστικά: « Η ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι ταυτισμένη με τις κορυφαίες στιγμές των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας και των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων που έγιναν ποτέ στο κράτος, τους θεσμούς, στα δικαιώματα των πολιτών, την οικονομία και την δημόσια διοίκηση. Είναι η στιγμή για να αποδείξουμε ότι από την Ελλάδα της κρίσης μπορεί να ξεπηδήσει η ελπίδα για ολόκληρη την Ευρώπη μέσα από τις ιδέες της Προοδευτικής Σοσιαλδημοκρατίας. Με πολιτική αυτάρκεια στον λόγο μας, συνέπεια και πεποίθηση ότι μπορούμε να σταθούμε με πειστικά επιχειρήματα, προτάσεις και ιδέες απέναντι σε νεοφιλελεύθερους μονοδρόμους και λαϊκιστικά μορφώματα που φλερτάρουν με ιδεολογικές ακρότητες και τα πολιτικά άκρα».

Στην συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά την δέσμη των προτάσεων για την δημόσια διοίκηση που συμπυκνώνονται στις εξής παρεμβάσεις:

1. Η Αναδιοργάνωση των δομών της δημόσιας διοίκησης. Στόχος μας είναι ένα Κράτος λειτουργικό και αποτελεσματικό.

2. Η Αντιμετώπιση του κομματισμού, των πελατειακών σχέσεων, της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας και του νομικού φορμαλισμού, με διαφάνεια και λογοδοσία.

3. Η Σύσταση Συνταγματικά κατοχυρωμένης Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιας Διοίκησης, με σεβασμό στις αρχές της αμεροληψίας και της πολιτικής ουδετερότητας.

4. Η Συνταγματική κατοχύρωση του θεσμού του μόνιμου Γενικού Γραμματέα Διοίκησης σε κάθε Υπουργείο, με πενταετή ανανεώσιμη θητεία.

5. Η Μετεξέλιξη των ΚΕΠ με αναδιοργάνωση τους, σε ολιστικές υπηρεσίες μιας στάσης για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών διοικητικού χαρακτήρα του πολίτη μέσω τοπικών διοικητικών κέντρων.

6. Η Διασφάλιση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης και διασύνδεση των βασικών τους μητρώων.

7. Η Αναβάθμιση των θεσμών ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, με ενοποίηση των διάσπαρτων Σωμάτων Επιθεώρησης και Ελέγχου.

8. Η Σταθερότητα και συνέχεια στην οργάνωση των υπηρεσιών και την διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.

9. Η Διοίκηση με στόχους την επικέντρωση στους δείκτες μέτρησης αποτελεσμάτων, στο χάρτη δικαιωμάτων του πολίτη, στους διαγωνισμούς ποιότητας μεταξύ των υπηρεσιών.

10. Η Σύνδεση του προϋπολογισμού των δημόσιων φορέων με στόχους υπηρεσιών- προϋπολογισμό απόδοσης και σχέδια δράσης.

11. Όλες οι προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, μόνο με διαδικασίες ΑΣΕΠ, με στόχο αξιοκρατία.

12. Η Καθιέρωση της δυνατότητας εθελοντικών μετακινήσεων προσωπικού (κινητικότητα) και ταυτόχρονη διασφάλιση της μονιμότητας  στην εργασιακή τους  σχέση.

13. Η Υποχρεωτική κωδικοποίηση της παραγόμενης νομοθετικής – κανονιστικής και διοικητικής ύλης.

14. Κάθε νομοσχέδιο που αφορά μια σημαντική δημόσια πολιτική ή διοικητική μεταρρύθμιση θα συνοδεύεται από Πρόγραμμα Υποστήριξης της Εφαρμογής του.

15. Η Εφαρμογή των αρχών καλή νομοθέτησης, με αποφυγή εμβόλιμων τροπολογιών και φωτογραφικών διατάξεων διάσταση της παραγόμενης νομοθεσίας.

16. Η Ευθυγράμμιση της κοινοτικής νομοθεσίας με το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο.

17. Ο Ανασχεδιασμός της « Διαύγειας» με στόχο την συστηματοποίηση και συμπλήρωσή της με κατάλληλα εργαλεία αναζήτησης πληροφοριών και δημιουργίας εκθέσεων.

18. Opengov για όλες τις θέσεις ευθύνης των δημόσιων φορέων.

19. Θεσμοθέτηση της Κάρτας του Πολίτη. Κάθε πολίτης έχει μια κάρτα κι έναν Αριθμό (ΑΦΜ. ΑΜΚΑ, ΑΔΤ) για όλες τις συναλλαγές του με το Δημόσιο.

Σημεία Ομιλίας στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

    

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2