Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 20 Μάρτιος 2018 08:01

Μετά το έκτακτο επίδομα των 1.000 ευρώ για λίγους…, δεν καταβάλλεται ούτε το επίδομα «αφερεγγυότητας» στους πρώην εργαζομένους των ΕΝΚΛΩ και ΣΕΛΜΑΝ

Απαντήσεις έλαβε ο βουλευτής Ροδόπης στις ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή, από το υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης όσον αφορά το εφάπαξ βοήθημα των 1.000 ευρώ σε πρώην εργαζομένους της ΕΝΚΛΩ και της SHELMAN Κομοτηνής όσο και για το επίδομα «αφερρεγυότητας» ειδικά για τους 90 και πλέον εργαζομένους της μονάδας της SHELMAN Κομοτηνής.  

»Το αποτέλεσμα των ανακοινώσεων τελικά της υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου από την Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, είναι ότι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ σε ΕΝΚΛΩ και SHELMANόσοι από τους πρώην εργαζομένους αυτών των μονάδων είναι εγγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία έκδοσης της υπουργικής απόφασης. Με άλλα λόγια, μένουν εκτός ενίσχυσης, όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που βρήκαν έστω και μία περιστασιακή απασχόληση ή ημιαπασχόληση, για να θεραπεύσουν την μακροχρόνια ανεργία τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έκρινε ότι δεν χρήζουν έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ κι ας καλλιεργήθηκε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην κοινωνία της Κομοτηνής η εντύπωση ότι θα ανακουφιστούν οι πρώην εργαζόμενοι των δύο εμβληματικών μονάδων που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες ανέργους στην περιοχή μας» σημειώνει ο Ιλχάν Αχμέτ σε ανακοίνωση τύπου.

 

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή τύπου ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ αναφέρει

«Αφού αρχικά απορρίφθηκε η καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος των 1.000 ευρώ στο σύνολο των πρώην εργαζομένων ΕΝΚΛΩ και SHELMAN  

ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ 91 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ SHELMAN ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ   

Το αποτέλεσμα των ανακοινώσεων τελικά της υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφης Αχτσιόγλου από την Κομοτηνή το Νοέμβριο του 2017, είναι ότι θα λάβουν το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ σε ΕΝΚΛΩ και SHELMAN όσοι από τους πρώην εργαζομένους αυτών των μονάδων είναι εγγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία έκδοσης της υπουργικής απόφασης. Με άλλα λόγια, μένουν εκτός ενίσχυσης, όλοι εκείνοι οι συμπολίτες μας που βρήκαν έστω και μία περιστασιακή απασχόληση ή ημιαπασχόληση, για να θεραπεύσουν την μακροχρόνια ανεργία τους και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Γι’ αυτούς τους ανθρώπους η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έκρινε ότι δεν χρήζουν έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ κι ας καλλιεργήθηκε πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων στην κοινωνία της Κομοτηνής η εντύπωση ότι θα ανακουφιστούν οι πρώην εργαζόμενοι των δύο εμβληματικών μονάδων που άφησαν πίσω τους εκατοντάδες ανέργους στην περιοχή μας.

ΕΜΑΘΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ SHELMAN ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ!

Σε ό,τι αφορά το επίδομα αφερεγγυότητας των 91 πρώην εργαζομένων της SHELMAN Κομοτηνής, μαθαίνουν σήμερα μετά 3,5 χρόνια μέσα από την απάντηση του υπουργείου στην ερώτησή μας, ότι και αυτό χάνεται για τυπικούς λόγους και ας είχαμε ζητήσει με την ερώτηση που είχαμε καταθέσει προς την υπουργό Εργασίας να αντιμετωπιστεί η περίπτωσή τους θετικά.

Θυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει εμπρόθεσμα αναγγελία εργατικών απαιτήσεων διά του πληρεξουσίου τους για το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ με αριθμό 701/12-8-2014, είχαν υποβάλλει εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στο υποκατάστημα ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Αμαρουσίου (έδρα της εταιρίας) στο τμήμα ασφάλισης καθώς και ένσταση στο ΚΠΑ Κομοτηνής ΟΑΕΔ προς το Δ.Σ. ΟΑΕΔ η οποία αφορά σε 90 άτομα συνολικά με αριθμούς πρωτοκόλλου από 11753/24-12-2014 έως 11843/24-12-2014, για το γεγονός ότι δεν τους καταβλήθηκε το επίδομα αφερεγγυότητας, χωρίς μέχρι σήμερα, που απάντησε το Υπουργείο σε δική μας ερώτηση, να είχαν λάβει καμία επίσημη απάντηση στα αιτήματά τους και να αγνοούνται με τρόπο απροσχημάτιστα απαράδεκτο!    

Να θυμίσουμε ότι εμείς επισημαίναμε στην ερώτησή μας το γεγονός ότι «κάθε περίπτωση πτώχευσης μιας εταιρίας είναι ιδιαίτερη όσον αφορά την παύση πληρωμών, το πότε γίνεται η αίτηση της πτώχευσης, πόσος χρόνος μεσολαβεί μεταξύ αίτησης και απόφασης ενώ σε κάθε περίπτωση προκύπτει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που έχουν να λαμβάνουν μήνες ή και χρόνια ανεξόφλητων αποδοχών, που συνιστούν την αφερεγγυότητα του εργοδότη».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2