Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 09:45

Εκδήλωση στην Αθήνα με Θρακιώτες βουλευτές : “Η Θράκη πιο έμπειρη στα ελληνοτουρκικά”

Σε εκδήλωση με θέμα τη θέση της Ελλάδας στις διεθνείς εξελίξεις, στο Ίλιον της Αθήνας μίλησαν οι τρεις βουλευτές της Θράκης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ καθώς και η πρώην Υπουργός και Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων Σία Αναγνωστοπούλου.

Θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε η κομματική οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου στο πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” ήταν  “Πολιτικές εξελίξεις: Η Ελλάδα στο σταυροδρόμι κρίσιμων διεθνών προκλήσεων” ενώ το περιεχόμενο επικεντρώθηκε κυρίως στα ελληνοτουρκικά και τις συνεχείς εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος, όπως και τις εκλογές που προκηρύχθηκαν στη γειτονική χώρα.

 

Η Θράκη πιο έμπειρη στα Ελληνοτουρκικά

Άπό την πλευρά των τριών βουλευτών τονίστηκε ότι η Θράκη έχει μεγαλύτερη εμπειρία στη διαχείριση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και προσεγγίζει την όξυνση των τελευταίων μηνών με μεγαλύτερη νηφαλιότητα. Όπως ανέφεραν όλοι οι βουλευτές της περιοχής, πλειονοτικοί και μειονοτικοί παράγοντες οφείλουν να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις και τις ενέργειές τους σε αυτό το ευαίσθητο χρονικό σημείο.

Κοινή συνισταμένη στην εκδήλωση, τόσο από την πρώην Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου όσο και από τους βουλευτές της Θράκης ήταν ότι διπλωματία και εξωτερική πολιτική πρέπει να ασκούνται θεσμικά από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και διπλωμάτες, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

 

Ικανοποίηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ 

“Υπήρξαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και έγινε ένας γόνιμος διάλογος. Ελπίζω αυτή η εκδήλωση να είναι η αφετηρία και άλλων ανάλογων εκδηλώσεων.” τόνισε μετά το τέλος, σε σχόλιό του ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Η εκδήλωση συγκέντρωσε αρκετό κόσμο ενώ παραβρέθηκαν επίσης αρκετοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, μεταξύ των οποίων οι δύο βουλευτές Ξάνθης Σ. Γιαννακίδης και Γ. Στογιαννίδης αλλά και οι βουλευτές Ροδόπης Αϊχ. Καραγιουσούφ και Μ. Μουσταφά.

Xanthi2

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2