Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 11 Ιούλιος 2018 08:11

«Η μη απάντηση του κ. A. Χαρίτση στην κ. Μ. Σπυράκη»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Χαρίτσης κατά την παρουσία του σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (REGI) δέχθηκε από την ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Μ. Σπυράκη δύο συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με το χαμηλό ποσοστό διοχέτευσης των ευρωπαϊκών πόρων στην πραγματική οικονομία και τη μη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ο κ. Χαρίτσης δεν έδωσε επαρκείς απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα.
 
Παρατίθεται το πλήρες βίντεο με την ερώτηση της κ. Σπυράκη και την ανεπαρκή απάντηση του κ. Χαρίτση.

Αλ. Χαρίτσης: Για 3η Συνεχόμενη Χρονιά Η Ελλάδα 1η Στην Αξιοποίηση Των Πόρων Του ΕΣΠΑ

Τη σημασία να συνεχιστεί η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ελλάδας και μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην επιτροπή Περιφερειών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σήμερα στις Βρυξέλλες.

Ανταλλάσσοντας απόψεις με τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης σχετικά με τα ειδικά χρηματοδοτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν το 2015 με στόχο την επιτυχή ολοκλήρωση έργων στην Ελλάδα, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην κορυφή της ΕΕ ως προς την αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020.

Ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε ότι η αξιοποίηση των πόρων του Κοινωνικού Ευρωπαϊκού Ταμείου ήταν καθοριστική στην προσπάθεια που έκανε η κυβέρνηση το 2015 για την ενίσχυση των κοινωνικών υποδομών της χώρας, π.χ. στον τομέα της υγείας.

Όπως είπε, το 2015, η κυβέρνηση έκανε την πολιτική επιλογή να ανακατευθύνει τους πόρους του Ταμείου σε δράσεις που σχετίζονται με το κοινωνικό κράτος και δέχτηκε κριτική γι΄ αυτό.

Υπενθύμισε, ωστόσο, τη λανθασμένη πολιτική των δύο πρώτων ελληνικών προγραμμάτων προσαρμογής όπου προκρίθηκε η λογική της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και υποτιμήθηκε η ανάγκη ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, ενισχύοντας τα υφεσιακά φαινόμενα στην ελληνική οικονομία.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2