Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ezgif 2 a2d6ac93b362

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2018 16:33

Ο Δήμος Αρριανών συμμετείχε ως μέλος της Σύμπραξης Ροδόπης και στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ υλοποίησε μια σειρά δράσεων και ενεργειών για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Με τη συμμετοχή των πολιτών, να ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων της Πράξης “ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016»- Κοινωνικής Σύμπραξης Ροδόπης” στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του ΤΕΒΑ. Ο Δήμος Αρριανών συμμετείχε ως μέλος της Σύμπραξης Ροδόπης και στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ υλοποίησε μια σειρά δράσεων και ενεργειών για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στόχος του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, είναι η ανακούφιση της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, που επιτυγχάνονται με τρεις τρόπους:

  • μέσω της διανομής τροφίμων που είναι συχνές και προσφέρουν ποιοτικώς ελεγμένα τρόφιμα
  • μέσω της διανομής βασικών υλικών αγαθών, όπως είδη προσωπικής υγιεινής, οικιακού καθαρισμού κ.ά.
  • και μέσω των λοιπών συνοδευτικών μέτρων

Στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αρριανών αφορούσαν:

Την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για θέματα Εργασιακής Ένταξης με σκοπό την κινητοποίηση των ανέργων, τη διευκόλυνση της ένταξής τους στην αγορά εργασίας, καθώς επίσης και τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό. Οι συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν στους οικισμούς Φιλύρας, Αρριανών, Οργάνης και Κέχρου. Στο πλαίσιο αυτών οι ενδιαφερόμενοι-ωφελούμενοι ενημερώθηκαν για τις παροχές του προγράμματος και ακολούθησαν ατομικές συνεδρίες με την υποστήριξη ειδικών συνεργατών προκειμένου να συζητηθούν θέματα που τους απασχολούν. Τα θέματα που κατά κύριο λόγο απασχόλησαν το κοινό ήταν η αναζήτηση επαγγελματικής διεξόδου και εναλλακτικών μορφών αγροτικής επιχειρηματικότητας. Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις χρηματοδοτήσεις των νέων αγροτών, των εναλλακτικών καλλιεργειών, στη δημιουργία και ανάπτυξη συνεταιριστικών σχημάτων σχετικά με την κτηνοτροφία και την εκμετάλλευση της ξυλείας του ορεινού όγκου του Δ. Αρριανών.

Αντίστοιχα Προγράμματα Ψυχοκοινωνικής Ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των δεξιοτήτων και ικανοτήτων των γυναικών πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή δεκάδων γυναικών στους οικισμούς Αρριανών και Φιλύρας. Προτεραιότητα δόθηκε σε θέματα οικογενειακού προγραμματισμού, επαγγελματικής ενασχόλησης. Μετά από αιτήματα πολλών γυναικών συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν τους εφήβους και την αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων εντός της οικογένειας.

     Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εξέλιξη του έργου παρουσίασαν τα Εκπαιδευτικά και Δημιουργικά Εργαστήρια Απασχόλησης των παιδιών. Πάνω από εκατό παιδιά ηλικίας 6-12 ετών συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες που ξεκίνησαν τον Ιούνιο και ολοκληρώθηκαν πριν λίγες μέρες. Τα παιδιά στην Α’ Φάση του έργου συμμετείχαν εναλλακτικά σε δράσεις δίωρης δημιουργικής απασχόλησης όπως θεατρικό παιχνίδι, μουσικοκινητικής αγωγής, εκμάθησης παραδοσιακών χορών και τραγουδιών, ζωγραφικής και πρόγραμμα δημιουργικών εργαστηρίων ενώ στη Β’ Φάση συμμετείχαν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως ποδόσφαιρο, χάντμπολ και βόλεϊ. Οι δράσεις έλαβαν χώρα στους οικισμού Φιλύρας και Αρριανών και υλοποιήθηκαν από ειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό που εργάσθηκε μεθοδικά για όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Το προσωπικό που εργάσθηκε για το πρόγραμμα ήταν τρία άτομα με γνώση και εμπειρία στην οργάνωση και υλοποίηση αυτού του είδους των δράσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες παραπάνω Δράσεις και η Συμβουλευτική Υποστήριξη παρέχονταν δωρεάν σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Η υλοποίηση του έργου έγινε με τη συμβολή και υποστήριξη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου.  

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2