Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 09 Δεκέμβριος 2018 08:48

Η Θράκη υπερασπίζεται το Δημοκρίτειο…

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στη Θράκη και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο με φόντο την εξαγγελία για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση ίδρυσης 4ης Νομικής στην Ελλάδα ήρθε δια στόματος της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών, κι έκτοτε έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων στη Θράκη.

Οι αντιδράσεις αυτές κλιμακώθηκαν (8/12) με συλλογική συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, ως διοικητική έδρα του ΔΠΘ. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Σύλλογο Φοιτητών, οι οποίοι εγείρουν σοβαρές αντιδράσεις στο ενδεχόμενο ίδρυσης μιας νέας νομικής σχολής, θεωρώντας πως θίγει την ίδια την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δικηγορικών Συλλόγων και Δικηγόροι από όλη τη Θράκη, καθηγητές του Δημοκριτείου, ο Δήμαρχος Κομοτηνής αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

dikigorikos futh 12 18

Η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τις οποίες σκοπεύει να φτάσει ως τον Υπουργό Παιδείας. «Έχουμε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό και θα δούμε πως θα κινηθούμε.

Υπάρχει σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Συλλόγων μας, και το ζήτημα δεν θα μείνει έτσι», επισημαίνει η Ιωάννα Χατζηαντωνίου.

Να σημειωθεί πως με απόφαση της Συγκλήτου το ΔΠΘ ανέστειλε τη λειτουργία όλων των Τμημάτων έως και την Τετάρτη 12/12.

Δήλωση του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Τάκη Χαρίτου

«Συμμετεχοντας στην συγκέντρωση στη πλατεία Κομοτηνης σημείωνα:
Όπως πριν 25 χρόνια,όταν για πρώτη φορά επιχειρήθηκε η ίδρυση 4ης Νομικής,έτσι και σήμερα βρίσκομαι εδώ για να διαφυλάξουμε το παρόν και το μέλλον της Νομικής αλλά και του Δ.Π.Θ.
Η πορεία της Νομικής Σχολής είναι συνυφασμένη με την ιστορία,την πνευματικότητα,το πολιτισμό ,την ανάπτυξης του τόπου μας.Για  αυτό και η παρουσία μας σήμερα εδώ,συμβολίζει την αρραγή ενότητα των πολιτικών και κοινωνικών φορέων  της περιοχης με αιτήματα να ισχυροποιηθεί το ΔΠΘ με την δημιουργία νέων τμημάτων, την ανάγκη να ενδυναμωθούν οι υπάρχουσες σχολές και βέβαια το κυρίαρχο αίτημα να μην ιδρυθεί 4η Νομική ,γεγονος που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα στην υποβάθμιση και συρρίκνωση της Νομικής Θράκης.
Θελω να πιστεύω ότι κανένας υπουργός παιδείας δεν μπορεί να αγνοήσει το καθολικό αιτημα της τοπικής κοινωνιας οπως και τις διατυπωμένες θέσεις των Νομικών Σχολών και του νομικού κόσμου».

Video : MaronNews

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2