Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 12 Φεβρουάριος 2019 06:53

Αντώνης Γραβάνης : «Πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς…»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Σεμινάριο του Συλλόγου ΔΑΔΑΑ Ν. Ροδόπης στο οποίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα ψυχοπαιδαγωγικής παρέμβασης portage εστιάζοντας κυρίως σε παιδιά με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή – Ψυχοκινητική Καθυστέρηση – Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας – Asperger, τα οποία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν στο κανονικό σχολικό πλαίσιο.

Την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς του δήμου ώστε οι γονείς να βρίσκουν το δρόμο για την έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση, αλλά και αντιμετώπιση των Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξέλιξη των παιδιών με ΔΑΔ, πρότεινε ο Αντώνης Γραβάνης.

Χαιρετίζοντας το 6ο Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΔΑΔΑΑ, το Σάββατο το πρωί, στην αίθουσα του ΕΒΕΡ με θέμα: «Η διάγνωση, η παρέμβαση και ο ρόλος του σχολείου – Αναπτυξιακές Διαταραχές, Ψυχοκινητική Καθυστέρηση, Αυτισμός Υψηλής Λειτουργικότητας», με κεντρική ομιλήτρια την ψυχολόγο, κ. Αντωνία Δούλα, ο κ. Γραβάνης επισήμανε πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να προχωρήσει σε αυτήν την παρέμβαση.

Παράλληλα, συνεχάρη το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, γιατί, όπως είπε, οι πρωτοβουλίες τις οποίες έχει αναλάβει, το βραχύ διάστημα που δραστηριοποιείται, έχει ως αποτέλεσμα να αφυπνίσει κυριολεκτικά την τοπική μας κοινωνία, σ’ ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις της περιοχής μας, στο πλαίσιο της Εταιρικής Ευθύνης, συνεργάζονται με το σύλλογο ΔΑΔΑΑ, ενημερώνονται και προσπαθούν να αντιμετωπίσουν από κοινού, προβλήματα, αλλά και ανάγκες των ατόμων με ΔΑΔ.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το αίτημα του συλλόγου για τη δημιουργία μιας ειδικά διαμορφωμένης αίθουσας αθλοπαιδειών, για τα άτομα με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2