Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ezgif 2 a2d6ac93b362

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 13 Μάρτιος 2019 14:45

Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την άμεση πληρωμή της πρακτικής όλων των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Την άμεση πληρωμή όλων των φοιτητών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που πραγματοποίησαν την πρακτική τους αλλά κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι ζητά με ερώτησή της προς την Ευρ. Επιτροπή η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην ερώτησή του αναφέρει συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλοί φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι, καθώς τα ποσά που προβλέπονται από το σχετικό ΕΣΠΑ, με κονδύλια και της ΕΕ (ΕΔΕΤ), δεν επαρκούν. Οι φοιτητές καλούνται να συναινέσουν στην απλήρωτη εργασία μέσω της πρακτικής άσκησης η οποία πολλές φορές είναι υποχρεωτική, ενώ οι εργοδότες απολαμβάνουν την τζάμπα εργασία χιλιάδων φοιτητών. Αυτή είναι και η στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία που προορίζει για τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών απλήρωτες πρακτικές και μαθητείες, δια βίου μάθηση, δηλαδή ένα αέναο κυνήγιο δεξιοτήτων με βάση τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Παρόμοια προβλήματα, όπως μείωση των επιδοτούμενων θέσεων πρακτικής άσκησης, εμφανίζονται και σε άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, επιβεβαιώνοντας τη συνολική ασφυκτική πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί λόγω των συνεχιζόμενων από όλες τις κυβερνήσεις περικοπών κονδυλίων και της υποβάθμισής τους που οδηγούν στο να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν ακόμη και σε βασικές λειτουργίες τους.

Πώς τοποθετείται η Επιτροπή:

- στο ότι δεκάδες φοιτητές κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι ενώ πραγματοποίησαν πρακτική άσκηση στο πλαίσιο ΕΣΠΑ που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ;

- στο αίτημα η ευθύνη για την κάλυψη της πρακτικής άσκησης να περάσει στην πλήρη ευθύνη του κράτους και να μην εξαρτάται από τα εκάστοτε και με ημερομηνία λήξης κονδύλια της ΕΕ;».

12/03/2019                                    Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2