Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 08:06

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ». «Ζουν αρμονικά Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι παρά τα όποια προβλήματα»

Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στη Ροδόπη (και Ξάνθη) ο Αρχηγός της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού επισκέφθηκε τις Σάπες και τον οικισμό της Φιλλύρας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο γεγονός πως επισκέπτεται την πιο φτωχή περιοχή της Ευρώπης, ανέφερε τα προβλήματα που άκουσε από τους κατοίκους για την αποψίλωση της περιοχής από διάφορες υπηρεσίες, αλλά και το πρόσφατο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας.

«Η Θράκη θα είναι η πρώτη ωφελημένη από τις πολιτικές ανάπτυξης της ΝΔ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις κατά την επίσκεψή του στις Σάπες Ροδόπης.

«Είμαι εδώ για να μεταφέρω με την παρουσία μου το μήνυμα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η οποία θα έρθει στη χώρα εντός του 2019. Μια πολιτική αλλαγή, η οποία είναι απολύτως απαραίτητη και εδώ πέρα, για τη Ροδόπη και τη Θράκη», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι κάτοικοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, ενώ πολλοί του έθεσαν το ζήτημα της ενίσχυσης του θεσμού της οικογένειας. Από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η στήριξη της οικογένειας είναι βασική προτεραιότητα για τη Νέα Δημοκρατία ενώ επανέλαβε τη  δέσμευση του για 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται, ως μία πρώτη βοήθεια στις νέες οικογένειες.
Στην Φιλλύρα, έκανε μία επίσκεψη σημειολογικής σημασίας, καθώς επισκέφθηκε ένα ανάπηρο παιδάκι. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο καφενείο του χωριού, όπου ζήτησε και ήπιε ένα τσάϊ του βουνού σκέτο, υπογραμμίζοντας έτσι τον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.

Οι κάτοικοι του οικισμού τον ενημέρωσαν για τα θέματα που αντιμετωπίζουν ως μια περιοχή με πολλούς Αγρότες, καπνοκαλλιεργητές ιδιαίτερα, αλλά και με πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες.

Μιλώντας με ηλικιωμένο κάτοικο ο οποίος του αποκάλυψε ότι ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον ρώτησε «τι πρέπει να κάνω για να σε πείσω;». Εκείνος του απάντησε ότι θα αποφασίσει τελευταία στιγμή και ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι τις 26 Μαΐου που θα διεξαχθούν οι πρώτες εκλογές, ελπίζει ότι θα έχει αλλάξει γνώμη.

O κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε το γεγονός πως η Ισονομία και Ισοπολιτεία κηρύχθηκε και πρωτοεφαρμόστηκε από την Κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό των Κων/νο Μητσοτάκη, όπου και τότε το 1989, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πρωτοεπισκεφθεί την περιοχή, όπου τότε ήταν πολύ έντονα τα χαρακτηριστικά της Φτώχειας, της Απομόνωσης και των Διακρίσεων. «Για το λόγο αυτό με συνδέουν ιδιαίτερες μνήμες με την περιοχή σας και παρόλα τα προβλήματα τα όποια προβλήματα υπάρχουν, η συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων είναι αρμονική, σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει αλλού, εκφράζοντας παράλληλα την θλίψη του για τα θύματα, στη Νέα Ζηλανδία.
Αυτό που θέλω όμως να τονίσω είναι πως τα παιδιά της Μειονότητας θα πρέπει να μάθουν καλά και τις δύο γλώσσες. Θα είμαστε στο πλευρό σας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναχώρησε για την Ξάνθη. Εκεί επισκέφθηκε τους οικισμούς Ηλιόπετρα, Εχίνο και Γεννησέα.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την περιοδεία του στον Εχίνο όπου, μεταξύ άλλων, συνομίλησε με μέλη της μειονότητας. Έκανε ειδική αναφορά στη συμβολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη του οποίου η κυβέρνηση έβαλε τα θεμέλια της πολιτικής ισονομίας και ισοπολιτείας στη Θράκη.
Αργότερα, στο καφενείο που επισκέφθηκε του ανέφεραν ότι «όποιος έρχεται εδώ γίνεται πρωθυπουργός. Και ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αλέξης Τσίπρας πέρασαν από αυτό το καφενείο». Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι «το βασικό ζητούμενο δεν είναι να γίνω πρωθυπουργός αλλά με το έργο μου στη συνέχεια να μπορώ να σας επισκεφθώ ξανά και να μου πείτε ότι έκανα αυτά για τα οποία δεσμεύθηκα».

Ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη ενώ το βράδυ μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού οι Ν.Ο.ΔΕ των νομών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

B.M.- Κ.Μ.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2