Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 08 Ιούνιος 2019 08:55

SOS Ανάγκη για αίμα 0 Rh +, Β Rh +, Β Rh- για συμπολίτες μας

Έκκληση απηύθυνε, μέσω της ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, Κωστής Δημητρακόπουλος, για αίμα που χρειάζονται δύο συμπολίτες μας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και στο Πανεπιστημιακό της Αλεξ/πολης.

Συγκεκριμένα, χρειάζεται αίμα της ομάδας 0 ρέζους θετικό για το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και αιμοπετάλια Β ρέζους θετικό και αρνητικό(η ομάδα Β είναι η πιο σπάνια ομάδα), για συμπολίτη μας που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης.
Άνδρες ηλικίας 18 με 55 ετών ας σπεύσουν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής να δώσουν δείγμα και αν είναι συμβατό θα πρέπει να πάνε στο Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης για την ολοκλήρωση της διαδικασίας και να σωθεί ο συνάνθρωπός μας.

 

Κανένα πρόβλημα με την Τράπεζα αίματος στο Σισμανόγλειο

Προσωρινό ήταν το πρόβλημα της εξάντλησης της Τράπεζας αίματος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, καθώς λόγω του καλοκαιριού αρχίζει και μειώνεται το εθελοντικό των τακτικών εθελοντών αιμοδοτών.
«Το καλύψαμε το κενό δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς πάντοτε εμφανίζεται στους θερινούς μήνες», αυτό υποστήριξε μιλώντας ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ωστόσο για άλλη μια φορά κάλεσε τους αρμοδίους να θέσουν σε λειτουργία επιτέλους την on line σύνδεση όλων των Νοσοκομείων της Χώρας, προκειμένου να υπάρχει εικόνα ανά πάσα στιγμή που εντοπίζεται ανάγκη για αίμα και που υπάρχει διαθέσιμο. Και αυτό γιατί σε κάποια Νοσοκομεία παρατηρούνται ανάγκες και σε άλλα Νοσοκομεία υπάρχει αποθηκευμένο αίμα έτοιμο να αξιοποιηθεί.

Επι πλέον πρόσθεσε την ανάγκη για Ηλεκτρονική καταγραφή των τακτικών αιμοδοτών και των αιμοληψιών, καθώς όποτε προκύψει θέμα να σπεύδουν για αιμοδοσία.
«Αν οι άνθρωποι είχαν συνειδητοποιήσει τα πολύ σημαντικά οφέλη του να δίνεις αίμα δύο φορές το χρόνο, καθώς η ανανέωση του αίματος προσφέρει προστασία κατά 50% από εγκεφαλικό και καρδιακό επεισόδιο και 40% από τον καρκίνο. Αν τα γνωρίζαμε καλά αυτά, θα σχηματίζονταν ουρές για την αιμοδοσία και ίσως να χρειαζόταν να… πληρώνουν για το καλό που κάνει στην υγεία του οργανισμού η αιμοδοσία», σημείωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σε μια επαφή που είχε με ανθρώπους που διαχειρίζονται το αίμα, τον ενημέρωσαν πως στην Ελλάδα υπάρχει επάρκεια αίματος, καλή διαχείριση δεν υπάρχει. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα δίνουν αίμα οι Δικηγόροι της Ροδόπης από το πρωΐ έως το μεσημέρι.

B.M.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2