Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 12 Ιούλιος 2019 12:51

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ

Τα τελευταία καιρικά φαινόμενα των καταιγίδων και χαλαζοπτώσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, προκάλεσαν σημαντικές καταστροφές στις υποδομές, το οδικό δίκτυο και την αγροτική παραγωγή σε αρκετούς νομούς  και με ιδιαίτερη οξύτητα στο νομό Ροδόπης.

 Τα φαινόμενα αυτά που αποκτούν μεγαλύτερη  συχνότητα τα τελευταία χρόνια, φέρνουν στην επιφάνεια τα μεγάλα κενά στην αντιπλημμυρική προστασία που ξεκινούν από τα ανύπαρκτα έργα στον ορεινό όγκο, την έλλειψη αποστραγγιστικών δικτύων στους κάμπους, την παντελή απουσία από ένα σύστημα ολοκληρωμένης προστασίας με κάθε μέσο των καλλιεργειών από το κράτος, που μετατρέπει την προστασία της παραγωγής σε ατομική ευθύνη του καλλιεργητή, χωρίς επιστημονική και τεχνική στήριξη.

 Είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ, η πολιτική του κεφαλαίου, που καρατομεί τις δαπάνες για αντιπλημμυρική προστασία, τις αποζημιώσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις μεγάλες καταστροφές, που αφήνει απροστάτευτη την ανθρώπινη ζωή αφού δεν προβλέπει και δεν παίρνει άμεσα μέτρα για να προστατέψει τις ανθρώπινες ζωές και περιουσίες, γιατί πριμοδοτεί τη στήριξη έργων με αποκλειστικό κριτήρια τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες.

 Στην περιοχή μας όπως και σε όλη τη χώρα υπάρχει πικρή πείρα από την καθυστέρηση ακόμη και τσεκουρωμένων αποζημιώσεων όπως στο Νέστο από τις περσινές πλημμύρες.

Χωρίς καμία καθυστέρηση ζητάμε την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στις υποδομές , είτε αφορούν το οδικό δίκτυο  είτε δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης και όπου αλλού χρειαστεί.

Να αποζημιωθούν στο 100% εδώ και τώρα οι αγρότες για τις ζημιές που έπαθαν στις καλλιέργειες τους. Καμία δικαιολογία για τα εμπόδια που βάζει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ.

Να ξεκινήσουν άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, τα αποστραγγιστικά, η θωράκιση των υποδομών σε οδικό δίκτυο για να μην κινδυνεύουν ζωές ειδικά σε επικίνδυνα περάσματα όπως οι ιρλανδικές διαβάσεις.

 Κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σήμερα στις πληγείσες περιοχές του Νομού Ροδόπης με επικεφαλής το μέλος της ΕΠ και περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Τρέλλη και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή στις πρόσφατες ευρωεκλογές Ιμπραήμ Kερατζή

 Περιοδεία θα γίνει αύριο το απόγευμα στο νομό Καβάλας στις πληγείσες περιοχές του Νέστου, με κλιμάκιο της ΤΕ με επικεφαλής το Θόδωρο Συμεωνίδη.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2