Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 18 Ιούλιος 2019 13:29

Αύριο οι Γεωπόνοι-Εκτιμητές στα χαλαζοκτυπημένα χωράφια

Έχει ξεκινήσει το έργο της εκτίμησης των καλλιεργειών που επλήγησαν από την χαλαζόπτωση της 10ης Ιουλίου, με πρώτη ενέργεια την οριοθέτηση της ζώνης των καλλιεργειών που έχουν 100% ζημιά.


Πρόκειται για καλλιέργειες βαμβακιού, καπνού, αμπελιών, δενδρωδών, καλαμποκιού, ηλιάνθου -για πασατέμπο-, σε μια ζώνη από τον Ίασμο, Ξυλαγανή, Προσκυνητές, Βέννα, Μίρανα, Κρωβύλη.
Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Θράκης, Θανάση Πανάγο, από αύριο οι Γεωπόνοι-Εκτιμητές θα βρεθούν στις πληγείσες περιοχές, όπου θα επισκεφθούν κάθε χωράφι, για την εξατομίκευση της ζημιάς στον κάθε καλλιεργητή.

Ειδικά για τις πολλές ώρες που περιμένουν οι Αγρότες για να κάνουν τις απαραίτητες δηλώσεις για την ζημιά που υπέστησαν, ο κ. Πανάγος υπογράμμισε πως αυτό θα διευθετηθεί άμεσα, σήμερα, αύριο.
«Οι Γεωπόνοι-Εκτιμητές θα ξεκινήσουν από τις πιο σοβαρές ζημιές και εν συνεχεία θα επισκεφθούν και τα χωράφια με τη λιγότερη ζημιά, όπου και θα υπάρχει η συνεχής επαφή με τους καλλιεργητές, για το αν συμφέρει να συνεχίσουν να παρέχουν τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες, ή όχι.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα ήδη προσβεβλημένα από το χαλάζι βαμβακόφυτα, είναι πολύ πιο ευάλωτα στις προσβολές από πράσινο σκουλήκι.
Κάτι στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο κ. Πανάγος ήταν το θέμα της Συνδεδεμένης ενίσχυσης καθησυχάζοντας τους Βαμβακοπαραγωγούς, πως έχει ληφθεί η μέριμνα, καθώς τα κιλά τα οποία αντιστοιχούν στο ποσοστό ζημίας, προστίθενται στα παραδοθέντα κιλά, -μέσω του πορίσματος του ΕΛΓΑ που λαμβάνει υπ’ όψιν ο ΟΠΕΚΕΠΕ-. Οπότε δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

πηγή: ΕΡΤ Κομοτηνής 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2