Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 31 Αύγουστος 2019 09:31

Ορκωμοσία του Δημάρχου Σαπών και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου

Στο κατάμεστο από συγγενείς και φίλους αλλά και τις αρχές του τόπου, υπαίθριο θέατρο Σαπών «Δημήτρης Τσετινές» πραγματοποιήθηκε η όμορφη τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Μαρωνείας- Σαπών Κωνσταντίνου Χαριτόπουλου αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου (οι 11 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του «Επανεκκίνηση», οι 8 της παράταξης «Μαζί για τον Τόπο μας» ένας εκ των οποίων ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Σταυρίδης, οι 6 της παράταξης «Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών» ένας εκ των οποίων ο επικεφαλής της Απόστολος Ιωάννου και οι 2 της παράταξης «Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή» ένας εκ των οποίων ο επικεφαλής της Μιχάλης Βασιλειάδης) αλλά και όλων των συμβούλων δημοτικών και τοπικών.

Ο νέος δήμαρχος μετά από μια σύντομη ομιλία, όπως επίσης οι δημοτικοί σύμβουλοι και τα μέλη των Τοπικών Συμβούλων έδωσαν τον όρκο, στο ευαγγέλιο και το κοράνι αντίστοιχα ανάλογα με το θρήσκευμα του καθενός.
«Σκληρή δουλειά, συλλογικότητα, οργάνωση και αφοσίωση» υποσχέθηκε ο νέος δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, τονίζοντας πως «σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς».

 

Η ομιλία του Ντίνου Χαριτόπουλου:

«Επιθυμώ να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί  για την τιμητική παρουσία σας στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας – Σαπών.

Ο σημερινός μας όρκος είναι ένας όρκος καθήκοντος και αφοσίωσης, είναι μία οφειλή και δέσμευση απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες του δήμου μας.

Οφείλουμε να εργαστούμε συλλογικά και δημιουργικά όλοι οι εκλεγμένοι, με πνεύμα ενότητας και υπευθυνότητας  για να οικοδομήσουμε ένα Δήμο αντάξιο  των προγόνων μας και των μελλοντικών γενεών.

Οφείλουμε σεβασμό στον συμμετοχικό καταλυτικό θεσμό της τοπικής δημοκρατίας, το δημοτικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα συλλογικά όργανα του Δήμου μας.  Να είναι πηγές διαλόγου, στοχασμού, προβληματισμού και υιοθέτησης αποφάσεων που θα συμβάλουν στην πολυδιάστατη τοπική βιώσιμη ανάπτυξη, στη βελτίωση της καθημερινότητας  του δημότη, στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στους πολίτες, στην κοινωνική συνοχή, την πολυφωνία και την πολυπολιτισμικότητα.

Δεσμευόμαστε όλοι μας, αιρετοί και προσωπικό ότι θα εργασθούμε θυσιαστικά υπέρ του τόπου μας.

Δεσμευόμαστε ότι θα διαχειριστούμε με ήθος και διαφάνεια τα δημοτικά δρώμενα, θα λειτουργήσουμε ενωτικά, χωρίς διακρίσεις  και αποκλεισμούς, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη.

Δεσμευόμαστε ότι θα πολλαπλασιάζουμε κάθε Ευρώ των εσόδων του Δήμου και θα λογοδοτούμε στους δημότες για τα πεπραγμένα μας.

Η χώρα μας πέρασε μία δύσκολη εποχή. Εποχή δομικής κρίσης, Αξιών, ηθών, αρχών, δημοκρατίας, οικονομίας. Τώρα είναι πλέον η στιγμή έναρξης της διαδικασίας αναγέννησης της. Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της σύγχυσης και αμφισβήτησης που βιώσαμε οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει ν’ αποτελέσουν πρότυπο συμπεριφοράς και αφοσίωσης, παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού κι έχουμε γι’ αυτό οδηγό την ιστορική και φιλοσοφική παράδοση του γένους μας. Γιατί οι έννοιες της πόλης , του πολίτη και το πολίτευμα τους αποτελούν παγκόσμια κληρονομιά από την Αρχαία Ελλάδα, τμήμα της οποίας ήταν και ο τόπος που ζούμε εμείς σήμερα.

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη η πόλη είναι η ύψιστη μορφή κοινωνίας . Μέσα σ’ αυτήν ο άνθρωπος μπορεί να είναι πλήρης και αυτάρκης. Η πόλη συνιστά το πεδίο της τελείωσης του ανθρώπου από ηθική και πνευματική σκοπιά. Με την τελείωση είναι δυνατή η κατάκτηση του “Ευ ζην”. Γιατί όπως επισημαίνει στα “Ηθικά Νικομάχεια” έργα της πόλης είναι “τα καλά και τα δίκαια”. Και τότε η πόλις θα τολμούσα να πω, αποκτά ιερό χαρακτήρα. Γιατί πραγματοποιεί και φανερώνει την κατεξοχήν ιερότητα που είναι ο τρόπος ζωής, ο τρόπος με τον οποίο η ζωή αληθεύει ως πραγματικότητα και διάρκεια. Έτσι και το να είσαι πολίτης σημαίνει τίτλος τιμής, μετέχεις στη μέγιστη τιμή και στο κατόρθωμα να κάνεις τη ζωή να αληθεύει…. Έτσι η ιδιότητα του πολίτη γίνεται πρωταρχικό περιεχόμενο του προσωπικού βίου, που δίνει νόημα στην κάθε πτυχή της καθημερινότητας.

Κυρίες και Κύριοι,

Οι εκλογές αποτελούν πλέον παρελθόν. Οι πολίτες μας έκριναν και τώρα περιμένουν από εμάς, που σήμερα δώσαμε όρκο καθήκοντος  και δέσμευσης, να εργασθούμε σκληρά και κυρίως ενωτικά για το καλό του τόπου μας.

Η νέα πορεία, η νέα δοκιμασία της προγραμματικής αυτοδιοικητικής περιόδου που ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου απαιτεί συλλογικότητα και αφοσίωση.  Σ’ αυτό το δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα  δεν περισσεύει κανείς.

Είμαστε προσωπικά υπεύθυνα, αλληλέγγυα, ηθικά και αυτεξούσια για να διασφαλίσουμε ένα συμμετοχικό και δημοκρατικό δημοτικό συμβούλιο που θα θέτει και θα κατακτά στόχους για την οικοδόμηση ενός Δήμου Μαρωνείας-Σαπών ανθεκτικού, με αποτελεσματικές δομές ανθρωποκεντρικά δομημένες, με ισχυρή ταυτότητα, ένα Δήμο καινοτομίας και φιλικού στους πολίτες, στους επιχειρηματίες, τους επισκέπτες. Ένα Δήμο Μαρωνείας – Σαπών  που η ποιότητα της τοπικής διακυβέρνησης του θα είναι ζηλευτή πανελλήνια.

Γι’ αυτό τη σημερινή ορκωμοσία μας την αντιλαμβάνομαι ως ένα συμβόλαιο της δημοτικής αρχής με τους πολίτες. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2