Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

970x250 mask 1

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 03 Σεπτέμβριος 2019 06:52

Περιφέρεια ΑΜ-Θ: Ανακοίνωσαν επίσημα την συνεργασία τους οι παρατάξεις Μέτιου, Σιμιτσή, Καραγιώργη

Την συνεργασία τριών παρατάξεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συγκεκριμένα της “Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, του Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, της “Περιφέρειας σε Δράση” του Κωστή Σιμιτσή και της “Αδέσμευτης Αναπτυξιακής Ανασυγκρότησης” του Ανδρέα Καραγιώργη, γνωστοιποίησαν με κοινή ανακοίνωση τους.

Τελικά οι παρατάξεις του Χρήστου Μέτιου και του Κωστή Σιμιτσή δεν θα συγχωνευθούν, αλλά θα συνεργαστούν, προφανώς γιατί κάτι τέτοιο απαίτησε η Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ Φώφη Γεννηματά, αφού τις προηγούμενες ημέρες με non paper από το συγκεκριμένο κόμμα εξέφραζαν την αντίθεση τους στο ενδεχόμενο αυτό που είχε ανακοινώσει άλλωστε επίσημα ο κ.Σιμιτσής. Μετά την εξέλιξη αυτή, δεν μπορεί πάντως να οριστεί χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας ο Κωστής Σιμιτσής και μάλλον η παράταξη του θα πάρει θέσεις θεματικών Αντιπεριφερειαρχών.  Στη συνεργασία προστέθηκε και η παράταξη “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” που εξέλεξε τον Ανδρέα Καραγιώργη στο Περιφερειακό Συμβούλιο και προέρχεται από τον χώρο των ΑΝ.ΕΛ.

Οπότε, οι τρεις παρατάξεις που συνεργάζονται, έχουν πλέον 23 περιφερειακούς συμβούλους σε σύνολο 51 και τους λείπουν άλλοι 3 για να αποκτήσουν την απόλυτη πλειοψηφία. Με δεδομένο ότι συνεργασία με την παράταξη που προέρχεται από την “Χρυσή Αυγή” και έχει 2 συμβούλους έχει αποκλειστεί, όπως και με αυτές του ΚΚΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν προκύψει κάποια… συστράτευση από τους 16 συμβούλους της “Περιφερειακής Σύνθεσης” του Χριστόδουλου Τοψίδη κυρίως ή από αυτήν του Κώστα Κατσιμίγα. Γιατί οι πληροφορίες αναφέρουν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι “ανοιχτά”.

 

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Οι παρατάξεις Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, Περιφέρεια σε Δράση και Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη των μελών των παρατάξεών μας, συναποφασίσαμε τα εξής:

«Σήμερα, δεδομένων των συνθηκών, είναι ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή να ενώσουμε στην Περιφέρειά μας δυνάμεις, γνώσεις, προγράμματα και την κοινή μας διάθεση για δουλειά.

Η γεωγραφική θέση της Περιφέρειάς μας την τοποθετεί στο επίκεντρο εξελίξεων περιφερειακού και παγκόσμιου χαρακτήρα.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι κόμβος γεωγραφικός, ενεργειακός και οικονομικός. Διαθέτει πλούσια ιστορία και φυσικό περιβάλλον.

Αν αξιοποιήσουμε σωστά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και ευημερία για όλους.

Ο βασικός σχεδιασμός έχει τεθεί με τρία βασικά σχέδια: το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανατολική Μακεδονία – Θράκη 2014-2020 και το Τετραετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Τα σχέδια αυτά αποτελούν “ιδιοκτησία” της Περιφέρειάς μας. Προέκυψαν από σοβαρές μελέτες και ευρεία διαβούλευση, στην οποία είχαν λάβει μέρος οι Δήμοι, τα ΑΕΙ, δημόσιες υπηρεσίες και όλοι οι επιστημονικοί, επαγγελματικοί και εξειδικευμένοι φορείς της περιοχής μας.

Αποτυπώνουν αυτά που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η κατάσταση στην Περιφέρειά μας σε κοινωνικό, οικονομικό, χωροταξικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Αυτά τα Σχέδια θα υλοποιήσουμε, με τις αναγκαίες πάντοτε προσαρμογές και βελτιώσεις. Γνωρίζουμε τι πρέπει να γίνει και έχουμε τη βούληση να το κάνουμε.

Αποφασίζουμε τη συνεργασία για το καλό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των ανθρώπων της.

Ως παρατάξεις έχουμε διακριτούς ρόλους και φωνή. Διατηρούμε τις αναφορές μας στην κοινωνία και στους πολίτες. Συνεχίζουμε να διατυπώνουμε τον αυτόνομο πολιτικό μας λόγο μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο πλουραλισμός και η πολυφωνία είναι βασικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας, την οποία υπηρετούμε με συνέπεια.

Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε σε θεσμικό επίπεδο ώστε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στην ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στους πολίτες: να τους υπηρετήσουμε, να πετύχουμε συλλογική και ατομική ευημερία και να άρουμε τις ποικίλες ενδοπεριφερειακές ανισότητες.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας μας, αναλαμβάνουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν, με την ανάληψη αρμοδιοτήτων και την υλοποίηση της προγραμματικής μας συμφωνίας.»

Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση

Περιφέρεια σε Δράση

Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2