Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 11 Σεπτέμβριος 2019 07:31

Δημήτρης Χαρίτου: Ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών έχει ανάγκη από σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και όχι σχέδια για εξόρυξη χρυσού

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών Ντίνο Χαριτόπουλο, συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με δημάρχους του νομού Ροδόπης. Η συνάντηση έγινε στο δημαρχείο των Σαπών, παρόντος του Χρήστου Αυγεριδη συντονιστή της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ στις Σάπες.

Ο δήμαρχος υποδέχτηκε με θερμά λόγια τον βουλευτή, αναγνωρίζοντας στοπρόσωπο του έναν φίλο της περιοχής.
Στην συνάντηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο, με το θέμα του χρυσού να κυριαρχεί.

Ο βουλευτής ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή του και δήλωσε αναλυτικά "με τον δήμαρχο μας συνδέουν κοινοί αγώνες για ένα κρίσιμο θέμα που απασχολεί την περιοχή. Γνωρίζω ότι βρίσκομαι σε μια υποβαθμισμένη περιοχή με σοβαρότατα προβλήματα, με εκτεταμένες ζώνες φτώχιας, με την πιο υψηλή ανεργία από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας και με την μετανάστευση να έχει γιγαντωθεί. Άκουσα με πολύ προσοχή τα πιο ιδιαίτερα τοπικά προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση και συνδέονται κυρίως  με την ολοκλήρωση των υποδομών που λείπουν και με την αξιοποίηση σημαντικών δυνατοτήτων του τόπου. Όλα τα έθεσε με έμφαση στη συζήτηση μας ο δήμαρχος. Δεν σας κρύβω ότι κανείς δεν νιώθει ικανοποιημένος, παρότι έγιναν κάποια πράγματα το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με την κατάσταση στην περιοχή,
γιατί το μέτρο σύγκρισης πρέπει να είναι οι ανάγκες των πολιτών, οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία".

Για όλους τους παραπάνω λόγους ο βουλευτής επιδίωξε την συνάντηση με τον δήμαρχο Μαρωνείας Σαπών, όπου υπήρξε συμφωνία ότι το θέμα της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη που άνοιξε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕθ θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην περιοχή.

Καταληκτικά ο βουλευτής Δημήτρης Χαρίτου ευρισκόμενος στην περιοχή ενδιαφέροντος των μεταλλευτικών εταιρειών απεύθυνε κάλεσμα ενότητας "Χρειάζεται όλοι οι κοινωνικοί, παραγωγικοί φορείς, όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης σε αυτήν την περιοχή να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να ζητήσουμε να διακοπούν τώρα οι διαπραγματεύσεις που κάνει ο κος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του με την Eldorado για τις εξορύξεις χρυσού. Αυτό είναι καθολικό αίτημα και χρειάζεται να γίνει υπόθεση  όλης της κοινωνίας και θέλω να πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα αναληφθούν πρωτοβουλίες, ώστε να σταματήσουν οι αρνητικές εξελίξεις για την περιοχή και να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε ένα άλλο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης για τον τόπο, αξιοποιώντας όλα τα ισχυρά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει".

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2