Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 12 Σεπτέμβριος 2019 07:15

Συνάντηση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου με τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο και μέλη του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης "Οι Τρεις Ιεράρχες", είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή, ενόψει έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του νομού Ροδόπης θα χτυπήσει αύριο το πρωί, όμως δεν θα βρίσκονται στις θέσεις τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που απαιτούνται. Σύμφωνα με τα στοιχεία  που παρουσιάστηκαν στον βουλευτή υπάρχουν μέχρι στιγμής σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς, το 25% περίπου των θέσεων  που όφειλαν να είχαν καλυφθεί, πράγμα ανησυχητικό για το ξεκίνημα της χρονιάς. Άλλωστε όπως τόνισε ο βουλευτής ο δάσκαλος είναι ο πιο σημαντικός κρίκος της εκπαιδευτικής διαδικασίας  και οι ελλείψεις δασκάλων σε ειδικά μαθήματα ή την παράλληλη στήριξη έχουν επιπτώσεις στους οικονομικά πιο αδύναμους. Ενώ στην αναγκαιότητα των μόνιμων διορισμών που διατύπωσαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, ο βουλευτής τους υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε
δρομολογήσει την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια, κάτι που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ  εγκατέλειψε.

Στη συνάντηση έγινε εκτενή αναφορά στην δίχρονη προσχολική αγωγή, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη φέτος στον Δήμο Κομοτηνής. Ο βουλευτής έκανε λόγο για ένα αναγκαίο μέτρο αναβάθμισης της εκπαιδευσης που βάζει στο επίκεντρο του τα ίδια τα παιδιά, αλλά και τους εκπαιδευτικούς. Για αυτό άλλωστε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επίμονα εργάστηκε για την εφαρμογή της σε όλη την Ελλάδα. Στη συζήτηση αναδείχθηκαν όλα εκείνα τα δεδομένα που οδήγησαν στη μη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής στον Δήμο Κομοτηνής και συμφωνήθηκε ότι όλοι από θέσης τους πρέπει να εργαστούν για την ομαλή εφαρμογή της από το επόμενο σχολικό έτος.

Καταληκτικά συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεργασία στο πλαίσιο της συμβολής όλων στην στήριξη και αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2