Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 08:30

Με πρόταση του Ευριπίδη Στυλιανίδη η Βουλή αποφάσισε ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στην Ελλάδα

Ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης εισηγήθηκε και επέτυχε την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς του Ελληνικού Κοινοβουλίου να συνεδριάσει ανοιχτά στην Κομοτηνή το Μάιο του 2020, κατά τον εορτασμό των 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.

Όπως εξήγησε ο Βουλευτής Ροδόπη «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το σημαντικό ρόλο της Κοινοβουλευτικής μας Επιτροπής, να συνδέσουμε τον Οικουμενικό Ελληνισμό με την ακριτική Ελλάδα και να τιμήσουμε τη Θράκη συμβάλλοντας στην Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της.

Το Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει λόγους, ενισχύοντας παράλληλα την εξωστρέφεια του, να τιμήσει τον ακριτικό Ελληνισμό και να σταθεί δίπλα του, τονώνοντας το εθνικό του φρόνημα και την αναπτυξιακή του αυτοπεποίθηση.

Η Συνεδρία αυτή είναι μια μοναδική ευκαιρία να συνδέσουμε δημιουργικά τον Οικουμενικό Ελληνισμό με τη Θράκη, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδειξη και την ανάπτυξη της. Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής που υιοθέτησαν την πρόταση μου»

Η Ειδική Επιτροπή του Ελληνικού Κοινοβουλίου υιοθέτησε την πρόταση και επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις οργανωτικές λεπτομέρειες για την ένταξη της παρουσίας της στον επίσημο εορτασμό των Ελευθερίων της Κομοτηνής για τα 100 χρόνια από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.

Παρατίθεται αναλυτικά η επιστολή που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Ροδόπης, η οποία και υπερψηφίστηκε από τα μέλη της αρμόδιας Επιτροπής:

Προς

τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

και Βουλευτή Β´ Θεσσαλονίκης

κ. Σάββα Αναστασιάδη

Αθήνα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Πριν τον επίσημο εορτασμό της Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821- 2021, όπου όπως είναι αυτονόητο θα συμπρωταγωνιστήσει η Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μεσολαβεί όπως γνωρίζετε η συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό κορμό.

Το Μάιο του 2020 προγραμματίζονται σειρά εκδηλώσεων στην Κομοτηνή, με κορύφωση την υποδοχή του ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ που θα έλθει από το Άγιο Όρος στην πρωτεύουσα της Θράκης, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερωνύμου και του συνόλου σχεδόν της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Χώρας.

Θεωρώ σημαντικό, τόσο για το Ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και για τη Θράκη, η Κοινοβουλευτική μας Επιτροπή να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μαζί με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Συγκεκριμένα προτείνω:

  • Να συντελεστεί στην Κομοτηνή ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού με θέμα «Την Ανάπτυξη και την Ανάδειξη της Θράκης» που θα καταλήξει σε ψήφισμα, με συγκεκριμένες προτάσεις για την περιφέρεια αυτή της ακριτικής Ελλάδας και τη στήριξη της, τόσο από το Εθνικό Κέντρο όσο και από τον Οικουμενικό Ελληνισμό.
  • Το Κοινοβούλιο δια της Επιτροπής μας, να καλέσει και να βραβεύσει διακεκριμένους Ομογενείς ή Φιλέλληνες, που διαδραμάτισαν ή μπορούν να διαδραματίσουν θετικό ρόλο για το μέλλον της Θράκης.
  • Να εκπονηθεί συγκεκριμένο πρόγραμμα επισκέψεων των μελών της Επιτροπής και εκδηλώσεων σε χώρους και σημεία που σηματοδοτούν την ιστορία και την προοπτική της περιοχής, όπου θα διοργανωθούν οι κατάλληλες εκδηλώσεις.
  • Θεωρώ ότι οι εκδηλώσεις μας πρέπει να συνδιοργανωθούν υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, την Τοπική Εκκλησία και Θεσμικούς Εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και αγοράς.

Στόχος μας είναι :

Α) Να αναδείξουμε τον ρόλο του Εθνικού Κοινοβουλίου και ιδιαίτερα της Επιτροπής μας για θέματα που μας ενώνουν, όπως η ανάπτυξη και η δημογραφική ενίσχυση της περιφέρειας, η θωράκιση της ακριτικής Ελλάδας και η ενεργοποίηση προς αυτή την κατεύθυνση των δυνάμεων του Οικουμενικού Ελληνισμού.

Β) Να προκαλέσουμε την διαμόρφωση μιας νέας Εθνικής Στρατηγικής, μέσα από την υιοθέτηση της πρότασης για σύσταση «Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάδειξη και την Ανάπτυξη της Θράκης».

Κύριε Πρόεδρε

Κινήσεις σαν αυτή, ενισχύουν πιστεύω το κύρος της Επιτροπής μας και δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο στην λειτουργία της. Για το λόγο αυτό παρακαλώ τόσο εσάς όσο και τους συναδέλφους, να την υιοθετήσετε.

Να είστε βέβαιοι, ότι η θετική απήχηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα είναι πολύ μεγάλη στην κοινωνία της ακριτικής Ελλάδας. Θα τονώσει το εθνικό φρόνημα, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και κυρίως θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αγοράς στον αγώνα της για ποιοτική ανάπτυξη.

Σίγουρος για την θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης

Βουλευτής Ροδόπης

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2