Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 23 Οκτώβριος 2019 07:59

Αποχώρησε η Αντιπολίτευση από το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας ΑΜΘ

Αναβλήθηκαν τα περισσότερα θέματα του χθεσινού περιφερειακού συμβουλίου μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης, η οποία διαφώνησε κατά την διάρκεια συζήτησης του 3ου θέματος , που αφορούσε τον ορισμό εκπροσώπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης στη Γενική συνέλευση των Κέντρων Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας της περιφέρειας.

Η αρχική διαφωνία της αντιπολίτευσης ήταν σε σχέση με το αν τα μέλη που προτείνονται είναι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ή όχι, ενώ στη συνέχεια και στα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν ορισμό εκπροσώπων στη Γενική συνέλευση της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Δ.Ε.Σ.ΜΟ.Σ της περιφέρειας και των Αναπτυξιακών εταιριών “Αναπτυξιακή Ροδόπης, Έβρου, και Δράμας.

Η αντιπολίτευση πρότεινε τους δικούς της υποψηφίους ενώ ο περιφερειάρχης έκανε την δική του πρόταση με την οποία διαφώνησαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης πλην του κ Σημιτζή και του κ Καραγιώργη. Το Αποτέλεσμα της αποχώρησης των περιφερειακών συμβούλων ήταν να αναβληθούν κι άλλα σοβαρά θέματα όπως η συζήτηση για τον Θάνατο ψαριών στις λιμνοθάλασσσες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και η έκδοση ψηφίσματος για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί η ομόφωνη εκλογή λίγο νωρίτερα του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη ο οποίος θα είναι ο δικηγόρος Ροδόπης Αργύρης Χουρμουζέλης , τον οποίο όμως δεν ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση καθώς απείχε.

 

«Σεβόμενοι τους πολίτες της περιφέρειας και το ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την προχειρότητα»

Σε ανακοίνωση η «Περιφερειακή Σύνθεση» σημειώνει :

»Σεβόμενοι τους πολίτες της περιφέρειας και το ρόλο που καλούμαστε να υπηρετήσουμε, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την προχειρότητα.
Σε μια ακόμη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η διοίκηση Μέτιου επιδεικνύει περίσσευμα αλαζονείας.

Μια δημοκρατική διαδικασία οδηγήθηκε σε αδιέξοδο παρά την καλή πρόθεση και διάθεση όλων των παρατάξεων να συναινέσουν στην επιλογή εκπροσώπων, όπως αυτό της επιλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη.

Ο κος Μέτιος συνέχισε να προκαλεί, καθώς ο ίδιος και οι συνεργάτες του, με εμμονή συνέχισαν τον ορισμό εκπροσώπων μέσα από ασαφείς διαδικασίες και διάσταση απόψεων όλων των παρατάξεων.
Το περιφερειακό συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες πρόσωπα και συλλογικότητες σε ενεργό και ουσιαστικό ρόλο στα συλλογικά όργανα αυτού, σε αντίθεση ο κος Μέτιος επέμενε να αρνείται αυτών των διαδικασιών.

Λυπούμαστε αλλά δε μπορούμε να ακολουθήσουμε τη διοίκηση σε αυτή την πολιτική στάση, και αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι μαζί με την πλειοψηφία των συμβούλων των παρατάξεων (Περιφερειακή Σύνθεση, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία), ενώ ο κος περιφερειάρχης επέλεξε να συνεχίσει μόνος, με τα δεκανίκια του».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2