Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 06:55

Μητσοτάκης σε Μέτιο: “Η Θράκη παραμένει εκτός σχεδίων στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών”

“Το ξεκαθαρίζω ότι η Θράκη παραμένει εκτός σχεδίων στην εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών, για τους λόγους που γνωρίζουμε όλοι”. Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη σημερινή τακτική συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η απάντηση αυτή από τον κ.Μητσοτάκη δόθηκε στον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο, ο οποίος κατά την συζήτηση του μεταναστευτικού-προσφυγικού με τοποθέτηση του ζήτησε την κατηγορηματική δέσμευση του Πρωθυπουργού, για το εξαιρετικά σοβαρό αυτό θέμα. “Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή γράφονται, λέγονται και ακούγονται πολλά, ενώ ορισμένοι κάνουν και σπέκουλα με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και γιατί ο Έβρος και συνολικά η Θράκη έχουν επωμιστεί βαρύ φορτίο με τις διελεύσεις των προσφύγων και κυρίως των μεταναστών, θα πρέπει να παραμείνει η εξαίρεση που υπάρχει για την περιοχή. Εξάλλου έχουμε ήδη τα δύο κλειστά κέντρα στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας, το ΚΥΤ και το ΠΡΟΚΕΚΑ και όπως προείπα, καθημερινά οι ροές και οι διελεύσεις δημιουργούν σοβαρά ζητήματα σε όλη την Θράκη”.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι τα γνωρίζει όλα αυτά και ξεκαθάρισε πως η Θράκη παραμένει εκτός σχεδίων για την εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών ή της δημιουργίας δομών. Γι’ αυτό τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και οι πολίτες της περιοχής δεν πρέπει να έχουν την παραμικρή ανησυχία στο συγκεκριμένο ζήτημα. Ήταν μια ξεκάθαρη τοποθέτηση που ικανοποίησε τον Χρήστο Μέτιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, την ίδια θέση επανέλαβε λίγο αργότερα και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, που λόγω της συζήτησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού παρέστη στην σύσκεψη. Για τον ίδιο λόγο παραβρέθηκε και ο ο Υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος έχει ως γνωστόν αναλάβει συντονιστής των ενεργειών στην αντιμετώπιση του εξαιρετικά σοβαρού αυτού ζητήματος.

Αναφερόμενος γενικότερα στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί άλλη πολιτική. Αλλάξαμε το νόμο για το άσυλο και τον κάναμε πιο αυστηρό. Ακολουθούμε διαφορετική πολιτική στο ζήτημα της φύλαξης των συνόρων. Προχωράμε στη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων ώστε να ελέγχουμε ποιός μπαίνει και ποιός βγαίνει» επεσήμανε.

«Δεν μεγενθύνουμε το πρόβλημα αλλά δεν το υποτιμούμε κιόλας», πρόσθεσε και ζήτησε από τους Περιφερειάρχες να δείξουν  αλληλεγγύη προς τα νησιά. «Δεν γίνεται να δίνω μάχη και να ζητάω αλληλεγγύη από την Ευρώπη όταν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκε γόνιμη συζήτηση για τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ κεντρικής διοίκησης και Περιφερειών, κατατέθηκαν προτάσεις για την ταχύτερη απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενώ για το μεταναστευτικό/προσφυγικό υπήρχε κλίμα συνεργασίας και τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς επαφής και ενημέρωσης.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2