Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 18 Φεβρουάριος 2020 07:31

Κ. Αμούτζας: «Σπέρνετε διχόνοια κ. Οντέρ και καταστρέφετε την αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων»

«Ξεκάθαρες οι δηλώσεις του Δημάρχου Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ για ‘αδέλφια μου Τούρκους, μητέρα πατρίδα Τουρκία, κάποιοι έχουν προσδεθεί στην Ελληνική πλευρά και μου δυσχεραίνουν το έργο’.

Φωτογραφία με φόντο την πράσινη σημαία της ‘ανεξάρτητης’ Θράκης, χειραψία με τον Σύλλογο που κάνει λόγο για αλυτρωτισμό στη Δυτική Θράκη. ‘Εγώ παρ’ όλο που σπούδασα σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν έχασα τον τουρκισμό και τον μουσουλμανισμό μου’. Με όλα αυτά ο κ. Οντέρ επιχειρεί να καταστρέψει ότι κτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, στην ειρηνική και αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Επίσης διχάζει την κοινωνία και σπέρνει έχθρα ανάμεσα στα σύνοικα στοιχεία. Οι δηλώσεις του υπάρχουν. Έχει γίνει κόλαση στα Ελληνικά κανάλια τις τελευταίες μέρες. Και εμείς έχουμε ανθρώπους που γνωρίζουν τουρκικά, ακούγονται ξεκάθαρα και ας λέει ο κ. Οντέρ πως παραποιήθηκαν οι δηλώσεις του στην μετάφραση».

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ιάσμου, Κυριάκος Αμούτζας, ο οποίος βρέθηκε με την ομάδα του και συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις, οι οποίες αναστάτωσαν την περιοχή, αλλά και το πανελλήνιο.

«Εμείς από την πλευρά μας έχουμε αποδεχθεί το αποτέλεσμα της πρόσφατης κάλπης και έχουμε πει στο δήμαρχο πως είμαστε εδώ για να δώσουμε την ψήφο μας για όποιο έργο είναι προς το συμφέρον και την αναβάθμιση του Δήμου Ιάσμου. Δεν ξεχνάμε βέβαια τον βρώμικο πόλεμο της διχόνοιας και του διαχωρισμού της ψήφου: ‘Ο Μουσουλμάνος Μουσουλμάνο, αλλά και προς τους Χριστιανούς πίεση θα βάλω Χριστιανή να διοικεί γι’ αυτό ψηφίστε εμένα’.

Αυτό δεν είναι ένας πολυπολιτισμικός δήμος και κινδυνεύουμε να χάσουμε ότι είχαμε τόσα χρόνια, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι. Αυτά όμως που δήλωσε στην Προύσσα και αυτό που συνεχίζει να βάζει τη διχόνοια, να μην ενημερώνει για έργα, όπως το Φεστιβάλ Ειρήνης, ή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΑΔΙ, που εμμέσως θέλει να ανοίξει την κερκόπορτα των δημοψηφισμάτων στη Θράκη;

Αυτά δεν πρέπει να τα δουν και να τα εξετάσουν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, η Δικαιοσύνη. Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει ίσως να ξαναδεί την σύνθεση του Δήμου…να πάει στο 50%-50% και όχι 65% με 35%, να υπερέχει το Μουσουλμανικό στοιχείο.

Δεν πρέπει όμως να λογοδοτήσει στον λαό που τον εξέλεξε; Ήδη μαθαίνω πως στενοί του συνεργάτες, του έχουν γυρίσει την πλάτη… Επανέρχομαι και λέω πως πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι, γιατί και εμείς μπορούσαμε να πάμε να κάνουμε κατάληψη στο Δήμο και να καλέσουμε τα κανάλια. Λέμε λοιπόν ψυχραιμία, δεν μένουμε βέβαια με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά αυτό που θα πρέπει να δούμε τώρα είναι το μέλλον και η ανάπτυξη του Δήμου και όχι να γυρίζουμε πίσω», υπογράμμισε ο κ. Αμούτζας.

ERT Komotinis/BM

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2