Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 24 Μάρτιος 2020 18:15

Δ. Χαρίτου: «Να παγώσει η κατασκευή των πλευρικών διοδίων Ιάσμου εν μέσω πανδημία»

Σε μία κρίσιμη χρονικά περίοδο που η χώρα και η περιοχή της Ροδόπης, πλήττεται από τις συνέπειες της πανδημίας, οπότε είναι δικαιολογημένη η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια των πολιτών, η Εγνατία Οδός Α.Ε, ανακοίνωσε ότι κατά το διάστημα από 23 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2020, προχωρά στην κατασκευή πλευρικών διοδίων στον Α/Κ στο ύψος του Ιάσμου της Π.Ε Ροδόπης.


Αυτήν τη χρονική στιγμή, εν μέσω πανδημίας, οπότε είναι αναγκαία η γρήγορη και ασφαλής πρόσβαση των πολιτών, μέσω της Εγνατίας Οδού, στις πόλεις της Ξάνθης, της Κομοτηνής και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, με την απόφασή της η Εγνατία, να εκτελέσει το έργο των πλευρικών διοδίων στον κόμβο, δυσχεραίνει την κυκλοφορία των οχημάτων και την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της περιοχής.
Η χρήση του ανισόπεδου κόμβου και η κίνηση των οχημάτων μέσω της Εγνατίας Οδού είναι σήμερα ζωτικής σημασίας, ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου, η οποία συνέδεε τον Ίασμο με την πόλη της Κομοτηνής, μέσω του παλαιού Εθνικού οδικού δικτύου, διότι είναι ο πλέον σύντομος και ασφαλής δρόμος.
Επειδή ο στόχος όλων, αυτή τη στιγμή, πρέπει να είναι η προστασία της υγείας των πολιτών από την επιδημία, καθώς και τα προβλήματα που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε, τέτοιες αποφάσεις, όπως αυτή της Εγνατίας Α.Ε, δεν διευκολύνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επειδή 2,5 χρόνια μετά την κατάρρευσή της η γέφυρα του Κομψάτου δεν έχει ακόμα αναστηλωθεί και το μεγαλύτερο μέρος της κυκλοφορίας, κάθε τύπου οχημάτων, γίνεται πλέον μέσω της Εγνατίας Οδού.

Ερωτάται ο κος Υπουργός:
-Προτίθεστε να παγώσετε την κατασκευή των πλευρικών διοδίων Ιάσμου, συνεκτιμώντας τις αρνητικές επιπτώσεις αυτών, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας;
-Θα επανεξετάσετε την αναστολή λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στον Ίασμο τουλάχιστον έως ότου αποκατασταθεί η γέφυρα του Κομψάτου;

Ο ερωτών βουλευτής
Χαρίτου Δημήτρης

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2