Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 23 Ιούλιος 2020 07:33

Κλειστοί οι μεθοριακοί σταθμοί Ορμενίου, Κυπρίνου – Δεν μπαίνει ούτε βγαίνει κανείς για Βουλγαρία. Ανοικτά μόνο από Νυμφαία - Μάκαζα

Γράφτηκε από τον

Κλειστοί είναι από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 22 Ιουλίου και θα παραμείνουν έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, οι μεθοριακοί σταθμοί του Ορμενίου και του Κυπρίνου, με αποτέλεσμα κανένας να μην μπορεί να μπει από την Βουλγαρία ή να βγει προς τα εκεί.

Κι αυτό ισχύει και για τους Έλληνες, οι οποίοι μέχρι τώρα είχαν την δυνατότητα να βγαίνουν και να μπαίνουν για ψώνια στην Βουλγαρία και από τα δυο συγκεκριμένα σημεία.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε άλλωστε ανακοινωθεί επίσημα από την Κυβέρνηση και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

Όσοι δηλαδή θέλουν να μπουν ή να βγουν προς Βουλγαρία στην Θράκη και όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μπορούν να το κάνουν από τη Νυμφαία Κομοτηνής – Μάκαζα Κίρτζαλι.

Όλα αυτά ύστερα από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς – και με τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας για τον κορονοϊό κ. Σωτήρη Τσιόδρα – οι οποίοι εισηγήθηκαν προς τον Πρωθυπουργό την λήψη πρόσθετων μέτρων σε ό,τι αφορά τις εισόδους και εξόδους από τα χερσαία σύνορα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τη σχετική εισήγηση και αποφασίσθηκαν τα εξής αναφορικά με τα χερσαία σύνορα της χώρας:

1ον. Πέραν των όσων έχουν ήδη αποφασιστεί και ισχύουν για την είσοδο από τον Προμαχώνα, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη 22 Ιουλίου έως και την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, η είσοδος στην Ελληνική Επικράτεια για ουσιώδεις μετακινήσεις επιτρέπεται μόνο από τα συνοριακά σημεία ελέγχου Κακκαβιάς, Κρυσταλλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

2ον. Οι Έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς υποχρεούνται και αυτοί να συμπληρώνουν το PassengerLocatorForm(PLF) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https:// travel.gov.gr καθώς και την ηλεκτρονική προαναγγελία σύντομης μετακίνησης, στην ίδια διεύθυνση. Επισημαίνουμε με έμφαση ότι ο κορονοϊός είναι εδώ. Και παρακαλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, όπως είναι σήμερα αυτές της Βαλκανικής.

3ον. Οι εργάτες γης, σε περίπτωση που βρίσκονται στη χώρα και εξέλθουν της Ελληνικής Επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου 2020, δεν θα έχουν ξανά το δικαίωμα εισόδου μέχρι νεωτέρας.

Να επισημάνουμε εδώ, ότι την ίδια στιγμή που είχε ανακοινωθεί η συγκεκριμένη απόφαση, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ως επικεφαλής της παράταξης “Περιφερειακή Σύνθεση”, σε μια ακόμα κίνηση επιπολαιότητας, εντυπωσιασμού και έλλειψης σοβαρότητας, ζήτησε επιτακτικά να υπάρξει αρχικά απόφαση, μετά ψήφισμα και τελικά κάτι άλλο, ζητώντας να ανοίξουν όλα τα σημεία ελέγχου προς την Βουλγαρία.

 

Mε αναφορές από Evros-News

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2