Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 08:09

Επίσκεψη Ιάπωνα Πρέσβη στη Θράκη με πρωτοβουλία Στυλιανίδη – Κοντού (+ φώτος)

Γράφτηκε από τον

Την Ξάνθη και τη Ροδόπη επισκέφθηκε ο νέος Ιάπωνας Πρέσβης μετά από πρόσκληση των δύο πρώην Υπουργών Αλέκου Κοντού τ. Βουλευτή Ξάνθης και Ευριπίδη Στυλιανίδη τ. Βουλευτή Ροδόπης και επι διετία προέδρου της Ελληνοιαπωνικής Επιτροπής Φιλίας των δύο Κοινοβουλίων.

Στην Ξάνθη ο Ιάπωνας διπλωμάτης συναντήθηκε με το Δήμαρχο κ.Δημαρχόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζαγναφέρη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μωραΐτη και επισκέφθηκε τη Συνεταιριστική Ένωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδας(ΣΕΚΕ).

Στη Ροδόπη αντίστοιχα επισκέφθηκε τα εκκοκιστήρια και κλωστήρια του Ι. Ακκά και Στ. Κουρούδη στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, τα οποία εξάγουν στην Ιαπωνία όπως και η ΣΕΚΕ.
Έκανε μια στάση στο Μουσείο καλαθοπλεκτικής Θρυλορίου, όπου ενημερώθηκε για τις τοπικές κουλτούρες και τους πολιτισμούς. Ενώ συνάντηση είχε με το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Πετριδη και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Τσαλικίδη. 

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Επιμελητήριο (ΕΒΕΡ) όπου συναντήθηκε με τους προέδρους των δύο Επιμελητηρίων κ.κ. Ν. Αγγελίδη και Α. Γραβάνη, τον Αντιπρόεδρο Βιομηχανίας κ. Α. Φραντζή, τον πρόεδρο της Ομοσπονδιας κ. Α. Βαφειάδη, την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Κωνσταντινίδου. Παρόντες ήταν η π. Αντιδημαρχος κ. Μ. Γιαμουστάρη, ο Επιχειρηματιας κ. Π. Κατίου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μ. Πολιτσάκης και εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ. 

Συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, προώθησης εξαγωγών, ανάπτυξης του τουρισμού και πολιτιστικών συνεργιών ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Τόκιο το 2020. 

Σε δηλώσεις του στο τέλος της επίσκεψης ο έχων και την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, πρώην Υπουργός Ευριπιδης Στυλιανίδης, τόνισε: «Αναλάβαμε αυτή τη στοχευμένη πρωτοβουλία μαζί με τον καλό συνάδελφο και φίλο Αλ. Κοντό διότι η Ιαπωνία είναι για τον τόπο μας μια σημαντική αγορά. 7000 ντόπιοι παραγωγοί καπνού Μπασμά και πολλοί περισσότεροι παραγωγοί βάμβακος εξάγουν εκεί την παραγωγή τους μέσω της ΣΕΚΕ και των τοπικών εκκοκκιστηρίων. Τώρα μάλιστα που η ιαπωνέζικη τσιγαροβιομηχανία JTA ολοκληρώνει την εξαγορά της ΣΕΚΑΠ, η φίλη χώρα αποκτά για τη Θράκη ακόμα μεγαλύτερη στρατηγική σημασία. Αγωνιζόμαστε λοιπόν να βρεθούμε πιο μπροστά από τις εξελίξεις, για να προστατέψουμε το μέλλον των αγροτών και των βιομηχανιών μας. Παράλληλα νοιαζόμαστε για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών και άλλων προϊόντων καθώς και για την προώθηση επενδύσεων ή συνεργασιών που θα ζωντανέψουν τη βιομηχανική μας παραγωγή. Στόχος είναι επίσης η ενίσχυση της τουριστικής μας προβολής και της πολιτιστικής μας συνεργασίας μέσω και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Για όλους αυτούς τους λόγους, ευχαριστώ τον Ιάπωνα Πρέσβη για την ανταπόκριση του και του ζητώ να δώσουμε πρακτική συνέχεια σε αυτή την επιτυχημένη επίσκεψη του στη Θράκη».

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2