Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2020 07:28

«Δημόσια Υγεία και Παιδεία να νικηθεί η πανδημία»

Γράφτηκε από τον

Συγκέντρωση μπροστά από το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ.

Με σύνθημα «Υγεία, Παιδεία, μόνιμη εργασία νικούν την πανδημία», οι απεργοί συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο σε ένδειξη συμπαράστασης στους υγειονομικούς οι οποίοι «δίνουν τεράστια μάχη για να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ο πρόεδρος του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Σάββας Κοσκερίδης, ζήτησε αύξηση δαπανών για την Παιδεία, την υγεία, με εξασφάλιση κρεβατιών ΜΕΘ, προσλήψεις προσωπικού σε Υγεία και Παιδεία, τακτικά μαζικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου, κατάργηση της ελαστικής εργασίας στο δημόσιο, κατάργηση της εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και εφαρμογή ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπή διαβίωση.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Οι Τρεις Ιεράρχες», Στέφανος Μακρυγιάννης, ζήτησε Δημόσια Εκπαίδευση, Δημόσια Υγεία, Μόνιμη σταθερή εργασία, βαρέα και ανθυγιεινά στις καθαρίστριες. Επανέλαβε την μείωση του αριθμού μαθητών στα τμήματα στον αριθμό 15.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΔΟΥ και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Λεβέντης, σημείωσε ότι υπάρχουν ζητήματα σε όλες τις υπηρεσίες, τονίζοντας ότι «δεν εκμεταλλεύθηκε η κυβέρνηση το χρόνο της καραντίνας για παρεμβάσεις βελτιωτικές για τη δημόσια υγεία».
Επιπλέον πρόσθεσε πως «τα πέντε κρεβάτια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Κομοτηνής δεν καλύπτουν τις ανάγκες, σε συνθήκες εκτός κορονοϊού, όχι εν μέσω πανδημίας».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Βαγγέλης Ευαγγελόπουλος, υποστήριξε πως είναι κοινά τα προβλήματα σε εργαζόμενους Ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ταυτόχρονα κάλεσε σε συμπόρευση και κοινό αγώνα για διεκδίκηση, όλων όσων δικαιούνται οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Τέλος οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, διεκδικούν  μονιμοποιήσεις του προσωπικού, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα προς τους πολίτες να εμπιστεύονται τους εργαζόμενους στο Σισμανόγλειο καθώς , βάσει της συντονισμένης προσπάθειας εργαζομένων, διοίκησης και δωρεών, έχουμε τα μέσα να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό.  Ζητούμε επίσης Το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, όπως είχε προβλεφθεί από την αρχή, να επιστρέψει στο δημόσιο χαρακτήρα του και όχι στο ιδιωτικού δικαίου, όπως το μετέτρεψε η τωρινή κυβέρνηση», τόνισε καταλήγοντας η γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, Ντικούδη Μαρία.

ERT Komotinis/BM

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2