Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 29 Οκτώβριος 2020 06:47

ΤΕ Ροδόπης ΚΚΕ : Για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης στην Κομοτηνή

Γράφτηκε από τον

Εδώ και μήνες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και φοιτητές, τονίζουν την ανάγκη υλοποίησης μέτρων που θα διασφαλίζουν την ασφαλή και ουσιαστική λειτουργία της μορφωτικής διαδικασίας. Μάλιστα, οι μαθητές της Κομοτηνής μέσα από τον αγώνα τους το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματα για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα στους 15 μαθητές, αύξηση και μονιμοποίηση εκπαιδευτικών και προσωπικού καθαριότητας, την εξασφάλιση χώρων για την ασφαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ούτε νέες σχολικές τάξεις δημιουργήθηκαν, ούτε βρέθηκαν νέοι κατάλληλοι χώροι σε ΑΕΙ και χώρους κατάρτισης, ούτε εξασφαλίστηκε μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας και φυσικά ούτε λόγος για αύξηση μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών.

Παρά τα 120 και πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα στη Ροδόπη που ανακοινώθηκαν την τελευταία εβδομάδα και την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων, τμημάτων του ΔΠΘ κ.α., φαίνεται πως το «αυτί» της Κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής Κομοτηνής «δεν ιδρώνει», αφού τα μέτρα αυτά τα θεωρούν κόστος και δεν αποτελούν προτεραιότητα τους.

Είναι τελείως υποκριτικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού και της υπ. Παιδείας ότι τα σχολεία είναι ασφαλή. Τα κρούσματα στα σχολεία είναι σίγουρο ότι είναι πολλαπλάσια, αλλά δε φαίνονται γιατί με κρατική ευθύνη δεν πραγματοποιούνται τεστ, δε γίνονται ουσιαστικές ιχνηλατήσεις των επαφών.

Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ καταλήγουν άλλη μια φορά στην επίκληση της ατομικής ευθύνης για τη διεξαγωγή τεστ και έτσι γονείς και εκπαιδευτικοί αφήνονται αβοήθητοι να ψάχνουν μόνοι τους για τεστ με δικά τους έξοδα. Η κατάσταση αυτή επιτείνεται και από το μπάχαλο που προκαλείται από τις αμφισημίες των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα να γενικεύεται η ανησυχία και η ανασφάλεια γονιών και εκπαιδευτικών που δεν ξέρουν τι να κάνουν και από πού να λάβουν υπεύθυνη ενημέρωση.

Όσο εξελίσσεται η πανδημία, τόσο επιβάλλεται να ληφθούν επιπλέον μέτρα τόσο στα σχολεία και στα τμήματα, όσο και στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης των Δημοσίων ΙΕΚ και των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ.

Το ΚΚΕ καλεί την Κυβέρνηση, την Δημοτική Αρχή και το ΔΠΘ, ακόμη και τώρα, να προχωρήσουν στα παρακάτω μέτρα:

-Άμεση αποστολή και εγκατάσταση κλιμακίου του ΕΟΔΥ στην Κομοτηνή για ουσιαστική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων με σκοπό τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

-Άμεσα, μαζικά, επαναλαμβανόμενα και δωρεάν τεστ covid σε όλους τους χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης για εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές. Ειδική μέριμνα για μαθητές και γονείς στα Ειδικά σχολεία!

-Με ευθύνη του Δήμου να πραγματοποιούνται άμεσα απολυμάνσεις στο σύνολο του σχολικού χώρου.

-Με ευθύνη του ΔΠΘ και κρατική δαπάνη να πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στα τμήματα που λειτουργούν δια ζώσης, στις φοιτητικές εστίες και λέσχες.

-Παράλληλα με τα παραπάνω, πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα για μείωση του αριθμού μαθητών/σπουδαστών ανά τάξη, για άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, για εξεύρεση νέων αιθουσών,

-Άμεση πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας των σχολείων. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλα προσωπικό καθαριότητας στις εκπαιδευτικές μονάδες.

-Ουσιαστικά μέτρα για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επιπλέον δρομολόγια για μαθητές της επαρχίας που μετακινούνται από και προς τις σχολικές μονάδες. Αντίστοιχα μέτρα και για τους φοιτητές.

-Κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου εξοπλισμού για την εξ αποστάσεων εκπαίδευση των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών που βρίσκονται σε καραντίνα. Επιπλέον προσωπικό για τις ανάγκες διαμόρφωσης έκτακτου προγράμματος τηλεκπαίδευσης.-Να παρθούν άμεσα μέτρα, προκειμένου να μη χρεωθεί καμιά ημέρα κανονικής άδειας σε εργαζόμενους γονείς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Να μη χαθεί κανένα μεροκάματο.Αυτή η κατάσταση πρέπει να τελειώσει εδώ και τώρα. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία και τη μόρφωση της νεολαίας και του λαού!

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2