Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 20 Νοέμβριος 2020 14:27

Γκαρά – Κάτσης: «Νέα δώρα Πέτσα σε καναλάρχες - Γαλάζια επέλαση στην ΕΡΤ»

Γράφτηκε από τον

Σε περίοδο ανασφάλειας και βαθιάς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ο κ. Πέτσας σχεδιάζει «επιτελικά» την απορρύθμιση του χώρου των ΜΜΕ, με στόχο τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις του κλάδου, αφήνοντας αλώβητους τους μεγάλους ωφελούμενους των περίφημων Λιστών.

Όπως καταγγέλλουν δημοσιογραφικές Ενώσεις, σε νομοσχέδιο που επεξεργάζεται ο Υπουργός, καταργούνται οι προστατευτικές διατάξεις του Νόμου Παππά για τους εργαζόμενους. Καλούμε τον κ. Πέτσα να δώσει σαφείς απαντήσεις :

- Αληθεύει πως στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή καταργεί την υποχρέωση των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών να έχουν τουλάχιστον 400 εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας;

- Αληθεύει ότι δίνει το δικαίωμα στους καναλάρχες να προσμετρούν στο προσωπικό ενός καναλιού εργαζόμενους και από άλλες εταιρείες της ιδιοκτησίας τους, καταστρατηγώντας κάθε προστασία των εργαζόμενων οι οποίοι θα καταλήξουν άνεργοι, ημιαπασχολούμενοι ή «μεταφερόμενοι» από εταιρεία σε εταιρεία κατά βούληση των ιδιοκτητών, και μάλιστα σε περίοδο που αυξάνεται ραγδαία η ανεργία;

Φυσικά, από τον κομματικό έλεγχο και την απορρύθμιση μέσω αδιαφανών διαδικασιών δεν ξέφυγε ούτε η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Καθημερινά παρακολουθούμε στη Διαύγεια σωρεία αποφάσεων για αποσπασματικές, φωτογραφικές προσλήψεις στην ΕΡΤ. Κυρίαρχο κριτήριο των προσλήψεων φαίνεται να είναι η αμαρτωλή «προσωπική συνέντευξη», η οποία μας επιστρέφει σε άλλες εποχές και πρακτικές της γνώριμης ΝΔ.

Από την άλλη, εργαζόμενοι της ΕΡΤ καταγγέλλουν ότι οι εκπομπές τους «κόβονται» χωρίς αιτιολογία, οι ίδιοι μπαίνουν στο «ψυγείο» ή μετακινούνται χωρίς τη συναίνεση τους σε άλλα τμήματα όπου μάλλον δεν...ενοχλούν και τόσο πολύ. Παράλληλα, περιορίζεται συνεχώς ο ενημερωτικός χαρακτήρας της ΕΡΤ, ακριβές μεικτές ή εξωτερικές παραγωγές, κυρίως ψυχαγωγικού περιεχομένου, έχουν γίνει κανόνας, ενώ η ΕΡΤ διαθέτει έμπειρο προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Το πιο προκλητικό, όμως, όπως πληροφορούμαστε, είναι πως με το επερχόμενο νομοσχέδιο Πέτσα απελευθερώνονται οι μισθοί για τα υψηλόβαθμα στελέχη που θα προσλαμβάνονται στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Γιατί αυτό που έλειπε από την ΕΡΤ είναι να ξαναφτιαχτούν golden boys και golden girls με τα λεφτά των πολιτών.

Αλλά είπαμε, λεφτόδεντρα για το ΕΣΥ, για την Παιδεία και την Κοινωνία δεν έχουν οι «άριστοι» της ΝΔ. Λεφτόδεντρα, όμως, για Λίστες σιωπής, για προπαγάνδα και για τα δικά τους παιδιά φυτρώνουν καθημερινά.

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει, δε θα επιτρέψουμε την επιστροφή στον εργασιακό Μεσαίωνα στον κλάδο των ΜΜΕ, και μια νέα απόπειρα χειραγώγησης της ενημέρωσης. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Κάτσης Μάριος,
Βουλευτής Θεσπρωτίας, Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Γκαρά Νατάσα
Βουλευτής Έβρου, Αν. Τομεάρχης Ενημέρωσης & Επικοινωνίας ΣΥΡΙΖΑ

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2