Εκδήλωση κοπής πίτας του “Κινήματος Δημοκρατίας” Ροδόπης (φωτος)
Με κέφι και πολιτικό ενθουσιασμό, τα μέλη του Κινήματος Δημοκρατίας στη Ροδόπη, έκοψαν την Κυριακή την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους.
Μιλώντας στον τοπικό Τύπο και ΜΜΕ, το μέλος της προσωρινής Γραμματείας Ελένη Καλιτση, ανέφερε:
“Αγαπημένοι συναγωνιστές,
Πρώτη φορά βασιλόπιτα στο Κίνημα Δημοκρατίας Ροδόπης!
Είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό και από ότι βλέπω είμαστε πολλοί και κάθε φορά που βρισκόμαστε γινόμαστε ολοένα και περισσότεροι.
Το Κίνημα Δημοκρατίας αποτελείται από όλους εμάς που δεν βολευόμαστε μέσα από περίεργες διαδρομές, δεν ανήκουμε στο σύστημα, παλεύουμε με την τραγική καθημερινότητα και φυσικά στόχος μας είναι να γίνουμε κάποια στιγμή η κοινωνική δύναμη που θα φέρει την αλλαγή στην πολιτική σκηνή της πατρίδας μας και του τόπου μας, γιατί ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που είναι ανεξάρτητο.
Η πόλη μας αντιμετωπίζει προβλήματα. Τα βλέπουμε. Καταστήματα κλείνουν το ένα μετά το άλλο, αλυσίδες φεύγουν από την πόλη, αφήνοντας το προσωπικό άνεργο, επιχειρήσεις αλλάζουν χέρια. Τα χωριά μας ερημώνονται, κάποια από αυτά απειλούνται με πληθυσμιακή εξαφάνιση, «παλεύουν» σε άνιση μάχη κόντρα στην εσωτερική μετανάστευση, την εξωτερική μετανάστευση του πληθυσμού προς χώρες της ΕΕ, τα γηρατειά του πληθυσμού, τις μειωμένες γεννήσεις αλλά και την αποψίλωση σχολείων, υπηρεσιών και κινήτρων παραμονής για τη νεολαία.
Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Κινήματος Δημοκρατίας είναι η γνώση, η εμπειρία, η συζήτηση και η συντροφικότητα, αυτά είναι τα όπλα μας και με αυτά προχωράμε όλοι μαζί
Εύχομαι σε όλους μας υγεία και καλούς αγώνες να έχουμε!».
Το νόμισμα της πίτας έπεσε, όλως τυχαίως, στον Πρόεδρο του Κινήματος Στέφανο Κασσελάκη.
Το νόμισμα ανάμεσα στα μέλη στο μέλος μας Βαγγέλη Τζιώρο!
Καλότυχοι όλοι με υγεία και δύναμη για νέους αγώνες!”
Φωτος: FB