Έκθεση φωτογραφίας «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής

Έκθεση φωτογραφίας «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο» στο Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής

Το Στρατιωτικό Μουσείο Κομοτηνής (Στρατόπεδο «Μουζιοπούλου», Λεωφ. Ηρώων 1940) φιλοξενεί από την Παρασκευή 2 Αυγούστου μέχρι τις 17 Αυγούστου μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η Ελληνίδα στον Πόλεμο». Η έκθεση δημιουργήθηκε το 2019 από το Υφυπουργείο Εσωτερικών Μακεδονίας & Θράκης, με στόχο να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στις γυναίκες που έλαβαν μέρος στους αγώνες του Έθνους μας, λειτουργώντας ως φύλακες άγγελοι των ηθικών μας αξιών.

Η διοργάνωση της έκθεσης ανατέθηκε σε μια εξειδικευμένη ομάδα που συνεργάστηκε στενά με το Υπουργείο για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Η ομάδα αποτελείται από τον Βασίλειο Νικόλτσιο, συνταγματάρχη ε.α., τη Στέλλα Συλαίου, καθηγήτρια Διεθνούς Πανεπιστημίου και μουσειολόγο, τον Νικόλαο Νικόλτσιο, μουσειολόγο, την Ευαγγελία Πάλλα, ιστορικό, και την Αγγελική Καλιπτσίδη, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής.

Τι περιλαμβάνει η έκθεση
Στην έκθεση, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την Ελληνίδα σε διάφορους ρόλους κατά τη διάρκεια πολεμικών συγκρούσεων. Η γυναίκα μαχήτρια πολεμά με απαράμιλλο θάρρος και γενναιότητα ήδη από την Επανάσταση του 1821, υπομένει καρτερικά τις προσβολές των αντιπάλων και προσφέρει υπηρεσίες ως νοσοκόμα στα παλικάρια του μετώπου. Επιπλέον, νοσηλεύει και αναλαμβάνει τη διοικητική μέριμνα στον Μακεδονικό Αγώνα, κατευοδώνει συζύγους και υιούς στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και συμμετέχει ισάξια σε όλους τους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων σήμερα.

Το πλούσιο υλικό της έκθεσης αναδεικνύει την τεράστια συμβολή των Ελληνίδων στις πολεμικές συγκρούσεις και την ανεκτίμητη αξία τους στην ιστορία του Έθνους. Η Ελλάδα οφείλει πολλά στις γυναίκες της, όπως αποδεικνύει η παρουσία τους σε κάθε κρίσιμο ιστορικό γεγονός.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο, με ωράριο 09:00 – 14:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για όλους να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν την ιστορική συμβολή των Ελληνίδων στους πολέμους του Έθνους μας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μοιραστείτε τό