elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τετάρτη, 13 Σεπτέμβριος 2017 21:29

Τα ακτινίδια της Καβάλας έκλεψαν τις εντυπώσεις στο Χονγκ Κονγκ!

Με δεκάδες επαφές και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες στις αποσκευές τους επέστρεψαν από το μακρινό Χονκ Κονγκ επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας ακτινιδίου της περιφέρειας ΑΜΘ, με έδρα τη Χρυσούπολη Καβάλας.


Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί NESPAR και NESTOSκαι οι εταιρείες ALKYON Α.Ε.και GOUSTERA Α.Ε.μέσω του κοινού προγράμματος προώθησης ακτινιδίου «PremiumEuropeanKiwi» συμμετείχαν στην έκθεση AsiaFruitLogistica 2017(6-8/09) στο Χονγκ Κονγκ και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να προωθήσουν εμπορικές συμφωνίες με μερικούς από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς της νοτιοανατολικής Ασίας.
Οι φετινές συμμετοχές στην έκθεση ανήλθαν σε 813 εκθέτες από 43 διαφορετικές χώρες, οι δε επισκέπτες ξεπέρασαν τους 13.000 από 76 διαφορετικές χώρες.
Η Ελλάδα λοιπόν και ιδίως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε αισθητή της παρουσία της στην έκθεση με εντυπωσιακή παρουσία σε περίπτερο 35 m2 και με πάνω από 150 B2Bεπαφές με αγοραστές από την Κίνα, την Ινδία, τη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία, την Ινδονησία κ.α.

«Το ενδιαφέρον τόσο των Κινέζων αλλά και λοιπών Ασιατών είτε για έναρξη συνεργασίας είτε για ενίσχυση της υφιστάμενης είναι ζωηρό.Το ακτινίδιο της περιοχής μας έχει αρχίσει να αποκτά εξαιρετική φήμη σε αυτές τις αγορές και αυτό προσπαθούμε να το αξιοποιήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΝΕΣΠΑΡ κ. Μιχάλης Ξεκαρφωτάκης.
Σύμφωνα με τηνκ. ΆνταΤσαΐρα, διαχειρίστρια του έργου από πλευράς της WINΣΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, της εταιρείας που με μεγάλη επιτυχία έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του, «πρόκειται να υλοποιηθούν τόσο στο Χονγκ Κονγκ όσο και στην Σαγκάη της Κίνας διάφορες δράσεις τους προσεχείς μήνες, όπως εκδηλώσεις, γεύματα εργασίας με εισαγωγείς και ΜΜΕ, προωθητικές ενέργειες σε καταστήματα και διαφημιστικές εκστρατείες».
Παράλληλα με την έκθεση, την περασμένη Παρασκευή 08/09/2017 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο εστιατόριο GrassrootPanty, ένα από τα διασημότερα εστιατόρια green / veganκουζίνας. Η εκδήλωση είχε την μορφή απογευματινού τσαγιού με παρουσίαση γλυκών και αλμυρών συνταγών από ακτινίδιο, προβάλλοντας τόσο την ποιότητα όσο και τις υψηλές θρεπτικές αξίες του ακτινιδίουτης Καβάλας.
Ειδικοί από τον κλάδο των φρούτων αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι έσπευσαν να γευτούν τη μοναδικότητα της ποιότητας των ακτινιδίων της Καβάλας και οι εντυπώσεις που άφησαν ήταν εξαιρετικές.

Πολύ καλά αποτελέσματα και στον Καναδά – Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο ΦιλΧόγκαν
Η επιτυχία της αποστολής στο Χονκ Κονγκ έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας του PremiumEuropeanKiwiστο Τορόντο του Καναδά τον περασμένο Μάιο. Εκεί, οι εκπρόσωποι της NESPAR, της NESTOSτης ALKYONκαι της GOUSTERA, πέρα από τις εμπορικές επαφές που πραγματοποίησαν με κορυφαίους Καναδούς εισαγωγείς στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην SialCanada, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, υπεύθυνο για τα αγροτικά θέματα κ. PhilHogan.


Ο κ. Χόγκαν τίμησε με την παρουσία του το περίπτερο του PremiumEuropeankiwiκαι συνομίλησε επί μακρόν με τους εκπροσώπους των συμμετεχουσών εταιρειών, αναλύοντας ζητήματα που άπτονται της παραγωγής και εμπορίας του ακτινιδίου με ιδιαίτερη έμφαση στα εξαιρετικά μέχρι σήμερα αποτελέσματα του προγράμματος PremiumEuropeanKiwi, το οποίο προβάλλοντας το ελληνικό ακτινίδιο σε αγορές-κλειδιά, έχει συμβάλει καταλυτικά στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών με τον Καναδά, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2