Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

ezgif 2 a2d6ac93b362

ioannis papadopoulos

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Πέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 07:24

O απολογισμός του «Ερυθρού Σταυρού» από το Καρναβάλι Ξάνθης: 167 περιστατικά μέθης, τραυματισμών, λιποθυμίας και αναπνευστικών

Επί ποδός βρέθηκε για ακόμη μια χρονιά ο Ερυθρός Σταυρός της Ξάνθης κατά τη διάρκεια του Καρναβαλιού, παρέχοντας υγειονομική κάλυψη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Συνολικά αντιμετώπισε 167 περιστατικά, τα οποία αφορούσαν μέθη, τραυματισμούς, εγκαύματα, απώλεια αισθήσεων, μυοσκελετικές κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.  Από τα περιστατικά αυτά, τα 25 διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για περαιτέρω αντιμετώπιση.

 

Η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού για τις εκδηλώσεις

Ποικίλες ήταν και φέτος οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Ξάνθης, στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων – Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2019.
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης ανέλαβε για ακόμη μία χρονιά, κατόπιν αιτήματος του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, την υγειονομική κάλυψη των εκδηλώσεων, οι οποίες διήρκησαν από τις 20 Φεβρουαρίου έως  και τις 11 Μαρτίου 2019.

Εν όψει της κορύφωσης των φετινών Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, ιδίως το τριήμερο από 8 έως και 11 Μαρτίου 2019, λόγω του αυξημένου αριθμού επισκεπτών στην πόλη της Ξάνθης, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δήμο Ξάνθης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσμενείς καταστάσεις , εφόσον προέκυπταν.

Συγκεκριμένα, στις 10 Μαρτίου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων,  λειτούργησαν δύο επιχειρησιακές υγειονομικές μονάδες, άρτια οργανωμένες και εξοπλισμένες, με υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό.  Η μία είχε εγκατασταθεί στην Κεντρική πλατεία της Ξάνθης και η δεύτερη κοντά στο παλαιό γήπεδο της ΑΟΞ, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους που παραχωρήθηκαν στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ε.Ε.Σ Ξάνθης. Η κάθε μία υγειονομική μονάδα ήταν στελεχωμένη, εκτός από Εθελοντές Σαμαρείτες και με ιατρικό προσωπικό, το οποίο προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες του, αντιμετωπίζοντας έτσι δεκάδες περιστατικά που προέκυψαν κατά την διάρκεια της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης.

Συνολικά, σε όλο το διάστημα των Θρακικών Λαογραφικών Εκδηλώσεων, καταγράφηκαν και αντιμετωπίστηκαν 167 περιστατικά, τα οποία αφορούσαν μέθη, τραυματισμούς, εγκαύματα, απώλεια αισθήσεων, μυοσκελετικές κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα.  Από τα περιστατικά αυτά, τα 25 διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για περαιτέρω αντιμετώπιση.  
Για τις ανάγκες υλοποίησης του επιχειρησιακού αυτού σχεδίου, προσέφεραν συνολικά τις υπηρεσίες τους συνολικά 65 Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, πλαισιωμένοι απο Εθελοντές Σαμαρείτες γειτονικών Περιφερειακών Τμημάτων του Ε.Ε.Σ. και πιο συγκεκριμένα της Δράμας, της Καβάλας και της Κομοτηνής.

Το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, ευχαριστεί θερμά το Δ΄ Σώμα Στρατού, για τη διάθεση ενός οπλίτη Ιατρού, καθώς επίσης και όλους τους Εθελοντές Σαμαρείτες και Εθελοντές Ιατρούς που συνέβαλαν στην επίτευξη της εν λόγω αποστολής.

Xanthinea

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2