Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 11 Αύγουστος 2019 09:06

ΔΙΑΑΜΑΘ: Τα πλαστικά μπουκάλια στους μπλε κάδους...

Η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., o Περιφερειακός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης (ΑΜΘ), με τη συνεργασία του συνόλου των 22 Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ ΑΕ), αναπτύσσει την ανακύκλωση με τον μπλε κάδο σε όλη την Περιφέρεια.

Στον μπλε κάδο απορρίπτονται από τους πολίτες και οδηγούνται προς ανακύκλωση τα απόβλητα συσκευασίας από χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, γυαλί και πλαστικό. Ανάμεσα στα πλαστικά απόβλητα ιδιαίτερη σημασία έχουν οι συσκευασίες από το πλαστικό υλικό τύπου PET, όπως φιάλες νερού και μπουκάλια αναψυκτικών.

Το καλοκαίρι αυξάνει η παραγωγή των πλαστικών αποβλήτων PET λόγω της αυξημένης κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού, αναψυκτικών και κρύων ροφημάτων. Η λάθος απόρριψη των πλαστικών στο περιβάλλον ή στα κοινά απορρίμματα έχει ως αποτέλεσμα είτε τη ρύπανση του περιβάλλοντος, με αρνητικές επιπτώσεις για το οικοσύστημα και την ανθρώπινη υγεία, είτε την επιβάρυνση των ΧΥΤΑ.

Η συμβολή του καθενός είναι καθοριστική, ιδιαίτερα για τη σωστή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων PET. Το πρώτο επίπεδο δράσης είναι η πρόληψη της παραγωγής αποβλήτων, είτε με τη χρήση παγουριού πολλαπλών χρήσεων είτε με την κατανάλωση πόσιμου νερού από το δίκτυο ύδρευσης. Το δεύτερο επίπεδο δράσης είναι η ανακύκλωση των πλαστικών PET στον μπλε κάδο. Για αυτό το λόγο εφαρμόζουμε το ακόλουθο μήνυμα καθημερινά: «Μειώνουμε τη Χρήση των Πλαστικών Φιαλών και Ανακυκλώνουμε τα Πλαστικά PΕΤ στον Μπλε Κάδο».

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2