Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Κυριακή, 13 Οκτώβριος 2019 09:07

Στην Κομοτηνή τα δημιουργικά εργαστήρια φωτογραφίας “Postcards from home-NorthWest”

Με αφετηρία την Φιλιππιάδα και την Καβάλα ξεκιίνησαν από στην Κομοτηνή και θα διαρκέσουν όλο το σαββατοκύριακο τα δημιουργικά εργαστήρια φωτογραφίας “Postcards from home-NorthWest”. Η έναρξη του τρίτου εργαστήριου είναι στις 11,12 και 13 Οκτωβρίου 2019 στο Ξενοδοχείο Ανατόλια στην Κομοτηνή σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής και εισηγήτριες την Φωτεινή Παπαχατζή και την Λία Ναλμπαντίδου. Στόχος των εργαστηρίων είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων και των ανισοτήτων.

Το “Postcards from home-NorthWest” (Καρτ ποστάλ από το Σπίτι- ΒορειοΔυτικά) υλοποιείται με την υποστήριξη και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία ARTIFACTORY και σε συνεργασία με τις Φωτογραφικές ομάδες της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδος: Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής, Φωτογραφική Ομάδα Καβάλας, Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ και Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ. Ταυτόχρονα αποτελεί μία πρόσκληση προς άτομα ή ομάδες ατόμων των περιοχών αυτών που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό με έμφαση στις εθνικές μειονότητες. Το πρώτο εργαστήρι ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου στο Πολυχώρο Πολιτισμού (Παλαιό Δημαρχείο) Φιλιππιάδας σε συνεργασία με τις ομάδες Φωτογραφική Ομάδα Άρτας ΦΟΑ και Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας ΚΑ.ΔΡΩ και εισηγήτριες την Λία Ναλμπαντίδου και την Ελένη Μουζακίτη. Το δεύτερο εργαστήρι ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στην Παλιά Πόλη στην Καβάλα, στο πρώην 1ο Δημοτικό σχολείο σε συνεργασία με την Φωτογραφική Ομάδα Καβάλας και εισηγήτριες την Ελένη Μουζακίτη και την Φωτεινή Παπαχατζή.

Τα εργαστήρια έχουν διάρκεια 3 μηνών και στόχος τους είναι η ευαισθητοποίηση και η άρση της ξενοφοβίας, η γνωριμία με τον Άλλον, η συμπερίληψη μελών κοινωνικών ομάδων που βιώνουν αποκλεισμό μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της διαδικασίας διερεύνησης της έννοιας του σπιτιού. Εστιάζουν στο να δώσουν χώρο στους συμμετέχοντες να αναστοχαστούν πάνω στις εμπειρίες - ιστορίες τους αναφορικά με τις αντιλήψεις τους γύρω από την έννοια του σπιτιού και να τις μοιραστούν κατανοώντας τα σημεία που είναι κοινά και αυτά που είναι διαφορετικά. Σε αυτό το πλαίσιο θα ευαισθητοποιηθούν, θα εντοπίσουν και θα επεξεργαστούν ζητήματα ταυτότητας και ζητήματα προσωπικής - συλλογικής μνήμης. Το πρόγραμμα μέσω της χρήσης της τέχνης της φωτογραφίας και της ερμηνείας των εικόνων θα ευαισθητοποιήσει και θα δημιουργήσει ανεκτικότητα απέναντι στην ένταξη του οποιουδήποτε Άλλου σε μία κοινότητα, απέναντι σε όσους και όσες υφίστανται διακρίσεις και αποκλεισμούς.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ Postcards from home
To “Postcards from home” είναι μια διεθνής καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού. Δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2016 από την Φωτεινή Παπαχατζή στο πλαίσιο της υποτροφίας της στο πρόγραμμα "START - Create Cultural Change", ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης και τη Γερμανική Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, στο πλαίσιο της εργασίας της στο Gesellschaft für Humanistische Fotografia (Εταιρεία ανθρωπιστικής φωτογραφίας), στο Βερολίνο. Έκτοτε αναπτύσσεται σε δύο κατευθύνσεις: ως μια διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας και δημιουργίας, ανοιχτής προς όλους, όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος της, αλλά και ως εκπαιδευτική κοινότητα για την φωτογραφία με βάση την μη-τυπική εκπαίδευση. Η διαδικτυακή πλατφόρμα συνεργασίας είναι στο site www.postcardsfromhome.net από όπου οι ενδιαφερόμενοι αποστέλλουν τις συμμετοχές τους .

Στο πλαίσιο του “Postcards from home” διοργανώνονται εργαστήρια φωτογραφίας με αντικείμενο την διερεύνηση της έννοιας του σπιτιού σε συνεργασία με ομάδες φωτογραφίας, φεστιβάλ, οργανισμούς και εισηγητές φωτογράφους αλλά και καλλιτέχνες από όλες τις τέχνες, κοινωνιολόγους, ανθρωπολόγους και ερευνητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εργαστήρια που έχουν γίνει από τις Φωτεινή Παπαχατζή και Λία Ναλμπαντίδου σε συνεργασία με το ASFA Photocourses στον καλλιτεχνικό Σταθμό της ΑΣΚΤ Αθηνών στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου Ιωαννίνων, στο φεστιβάλ Γιορτές Ρόκκας στα χωριά Ρόκκα και Κερά στην Κίσσαμο Χανίων, στο Στέκι Καθηγητών Ρεθύμνου και από την Φωτεινή Παπαχατζή στο Antiparos International Photo Festival, σε δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Βερολίνο και σε ομάδες θεάτρου ηλικιωμένων.

Για την ARTIFACTORY www.artifactory.eu
Για το Postcards from home www.postcardsfromhome.net
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνείτε
⦁ με το ⦁ info⦁ @⦁ postcardsfromhome⦁ .⦁ net
⦁ στο 6973447018

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2