Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 08:15

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ΓΕΛ Ιάσμου η τέταρτη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στο ΓΕΛ Ιάσμου η τέταρτη φάση του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229- στρατηγικές συμπράξεις μεταξύ σχολείων με τίτλο: Sustainable Water Approach Management (SWAM).

Στο πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, συμμετέχουν σχολεία από την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Δανία και την Ελλάδα. Έχει ως θέμα την αειφόρο διαχείριση των υδάτων και υπεύθυνη για την υλοποίησή του είναι η Διευθύντρια του σχολείου Σερέτη Βάγια. Η θεματική της συνάντησης στην Ελλάδα αφορούσε την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στο σχολείο. Τα
σχολεία-εταίροι παρουσίασαν τις δράσεις τους γενικά για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικά για την προστασία των υδάτων. Οι συμμετέχοντες υπέγραψαν Χάρτα προστασίας του νερού της οποίας τα άρθρα συντάχθηκαν από τους ίδιους τους μαθητές.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στον Ίασμο οι μαθητές χωρισμένοι σε μεικτές ομάδες συμμετείχαν σε δεντροφύτευση στον αύλειο χώρο του σχολείου φυτεύοντας τούγιες, κατάλπες και λιγούστρα ως ένδειξη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Προβληματίστηκαν για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής μας και δημιούργησαν στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι μαθητές έπιασαν τα πινέλα και ζωγράφισαν θαλασσινή τοιχογραφία σε σχέδιο του αποφοίτου του σχολείου μας Δημήτρη Γεμενετζή.

Επίσης, σε συνεργασία με τη WWF Ελλάς παράρτημα Δαδιάς πραγματοποιήθηκαν στις όχθες του ποταμού Κομψάτου δράσεις ευαισθητοποίησης για τους σπάνιους γύπες των Θρακικών Μετεώρων και τη σημασία της κοιλάδας του ποταμού στη διαχείριση του οικοσυστήματος της περιοχής.

Με μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ Βιστωνίδας επισκεφθήκαμε τον υδροβιότοπο της λίμνης Βιστωνίδας, παρατηρήσαμε τα πουλιά που αυτόν τον καιρό διαβιούν στη λίμνη και ενημερωθήκαμε για τα χαρακτηριστικά του εκτατικού ιχυθοτροφείου της λιμνοθάλασσας Βιστωνίδας-Λάγους. 

Με τη συνεργασία του ΚΠΕ Μαρώνειας παίζοντας το παιχνίδι προσανατολισμού, του κρυμμένου θησαυρού γνωρίσαμε δείγματα αστικής αρχιτεκτονικής του μοναδικού παραδοσιακού οικισμού της Μαρώνειας και επισκεφθήκαμε το λιμανάκι του Αγίου Χαράλαμπου. Έμφαση δόθηκε στη σημασία των καθαρών θαλασσών και ακτών για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Θράκης.

Καθηγητές και μαθητές των σχολείων εταίρων έμειναν κατενθουσιασμένοι από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας και την άψογη οργάνωση της συνάντησης. Δήλωσαν ότι σε μελλοντική συνεργασία και επόμενο ταξίδι, θα αφιερώσουν περισσότερο χρόνο για να χαρούν τις ομορφιές της περιοχής μας. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε για τη βοήθεια και τη στήριξη που μας προσέφεραν, προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και ιδιαιτέρως τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη, τον Δήμο Κομοτηνής, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου, το ΚΤΕΛ Ροδόπης, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2