Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Σάββατο, 14 Δεκέμβριος 2019 06:35

Το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής μέσω Erasmus+ στην πόλη Zakopane της Πολωνίας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης με δύο εκπαιδευτικούς συνοδούς, την κ. Σταθοπούλου Μαρία και την κ. Μαχμούτ Μπερρίν από το 1ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής και 3 νέους απόφοιτους του σχολείου συμμετείχαν σε δραστηριότητες στα πλαίσια του Erasmus+ προγράμματος «WholesomeLiving: Substance abuse is a self-abuse» στην πόλη Zakopane της Πολωνίας.

Στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων σχετικά με τους κινδύνους της κατάχρησης ουσιών, κακών συνηθειών και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής.

Για πέντε μέρες, μαθητές και καθηγήτριες, παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα με παρουσιάσεις σχετικές με την ιστορία και τον πολιτισμό της Πολωνίας καθώς και τα αποτελέσματα σύγχρονων ερευνών στην Πολωνία με θέμα τα ναρκωτικά και την κατάχρηση ουσιών, κυρίως στους νέους, και συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα εργαστήρια (workshops) μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες, ανταλλάσσοντας απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί σε κάθε χώρα σχετικά με τη μάστιγα των ναρκωτικών και την αντιμετώπιση τους. Στα εργαστήρια αυτά η ελληνική συμμετοχή έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και το αποτέλεσμα ήταν να έρθουν σε στενή επαφή οι έλληνες απόφοιτοι με τους νέους των υπόλοιπων χωρών, να συνομιλήσουν πάνω στα καυτά θέματα των καταχρήσεων αλκοόλ και άλλων ουσιών, να προβληματιστούν για τις αιτίες που ωθούν τους νέους στα ναρκωτικά και να αναδείξουν το σπουδαίο ρόλο του σχολείου και των διαφόρων προγραμμάτων στην καταπολέμηση των καταχρήσεων.

Η ελληνική ομάδα εστίασε και στη δύναμη των θετικών προτύπων παρουσιάζοντας δύο μοντέλα (rolemodels) – διάσημους έλληνες από την ελληνική βιομηχανία θεαμάτων, πρώην χρήστες ναρκωτικών και άλλων ουσιών οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τον εφιάλτη των ναρκωτικών και να υιοθετήσουν ένα νέο μοντέλο υγιεινής ζωής μακριά από τις εξαρτήσεις. Οι εν λόγω διάσημοι έχουνμιλήσει ανοιχτά στο ελληνικό κοινό με συνεντεύξεις τους στον τύπο και την τηλεόραση, με στόχο να βοηθήσουν τους νέους με το παράδειγμά τους, εμπνέοντάς τους να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή τους, υιοθετώντας ένα ολιστικό μοντέλο υγιεινής ζωής.

Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στην Ιταλία, στην πόλη Vieste το Μάρτιο του 2020.

Συμμετέχοντες χώρες -Οργανισμοί:

1.Από το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετέχουν δύο οργανισμοί
α.ShineAloudU.KC.I.C,πόληLondon (applicantorganization),
β)HantaAssociatesLimited,πόλη:Surrey

2.Πολωνία – ZespolSzkolwZychlinie,πόληZychlin,ΔημόσιοΕπαγγελματικόΣχολείο

3.Ελλάδα - Δ.Δ.Ε Ροδόπης -Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

4. Ρουμανία - ColegiulTehnic “Napoca”,πόλη Cluj–Napoca, Επαγγελματικό Σχολείο

5. ΙταλίαIPSSAREnricoMattei,πόληVieste,Επαγγελματικό Σχολείο

6. ΤουρκίαIncirliovaGenclikKultur, SanatveGelisimDerneg, Μη κερδοσκοπικός οργανισμός

 

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2