Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

gazon

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Παρασκευή, 28 Φεβρουάριος 2020 14:26

Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των μεταλλείων της Κίρκης

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση των μεταλλείων της Κίρκης ως νεώτερο μνημείο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Αλεξανδρούπολης κ.κ Γιώργος Κιζιρίδης, Θεόδωρος Βουρδόλης και Κυριάκος Αραμπατζής, υπηρεσιακοί παράγοντες, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Α.Μ.Θ. Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Θεόδωρος Πριγγόπουλος, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό κα Όλγα Δεληγιάννη και ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Εταιρείας Έβρου κ. Γιώργος Δεμερίδης.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διεκδίκηση της έκτασης των μεταλλείων από τα συναρμόδια υπουργεία, τη σύνταξη μελετών αξιοποίησής τους, τον χαρακτηρισμό από το Υπουργείο Πολιτισμού του κτιριακού συγκροτήματος των μεταλλείων ως νεώτερο μνημείο και της ευρύτερης περιοχής ως ιστορικό τόπο, τη δημιουργία συνεργατικού σχήματος με περιφερειακούς και τοπικούς φορείς και την πραγματοποίηση δημόσιων δράσεων ενημέρωσης και ενεργοποίησης των πολιτών και των συλλόγων.

Τα μεταλλεία της Κίρκης έχουν για την ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης συμβολική, ιστορική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξία. Είναι ένας τοπικός αναξιοποίητος πλουτοπαραγωγικός πόρος που σε συνδυασμό με άλλα οικολογικά στοιχεία και μνημειακά αποθέματα, συγκροτούν ένα υψηλής ποιότητας δίκτυο στη Θράκη.

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2