Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 21 Μάιος 2019 07:42

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΡΑΝΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Την περίοδο που έρχεται, ο Δήμος Κομοτηνής μαζί με τα νομικά του πρόσωπα θα συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει και που τον έχουν κατατάξει στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά ως προς τις εντάξεις και απορροφήσεις κονδυλίων ΕΣΠΑ, καθώς και άλλων ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων, αλλά και εθνικών προγραμμάτων, όπως το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Η «Κοινωνία Πολιτών» με συνέπεια, προγραμματισμό και όραμα θα συνεχίσει δυναμικά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής στην πόλη και τους οικισμούς, που από τη μία δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα, ενώ από την άλλη με σταθερά βήματα προσδίδουν γνήσια αναπτυξιακό χαρακτήρα στην περιοχή.

Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε με κύριες προτεραιότητες:

  • Τα τεράστιο έργο που αφορά στην υδροδότηση και αποχέτευση της πόλης και των οικισμών θα συνεχιστεί, ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στην ΔΕΥΑΚ, με αποδεδειγμένα μέχρι σήμερα αποτελέσματα. Τα έργα που ήδη έχουν γίνει έχουν οδηγήσει μεθοδικά στη βελτιστοποίηση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου μας, χωρίς επιβάρυνση των δημοτών, ενώ ταυτόχρονα η ΔΕΥΑΚ προχωράει με συνέπεια την οικονομική εξυγίανσή της.
  • Τα έργα ανάπλασης του ιστορικού πυρήνα της πόλης έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται. Ήδη ωριμάζουν οι μελέτες για την ένταξη νέων έργων, σε συνέχεια αυτών που εκτελούνται. Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε σε αναμονή ένταξης του έργου ανάπλασης της περιοχής της Ιστορικής Αγοράς της Κομοτηνής. Η ενοποίηση του κέντρου της πόλης, με σεβασμό στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των επί μέρους περιοχών, μέσα από αρχιτεκτονικές έξυπνες παρεμβάσεις, επανασηματοδοτούν την έννοια, αλλά και τον ρόλο του κέντρου για την πόλη μας.
  • Η οικονομική αυτοτέλεια του Δήμου μας που πετύχαμε τα προηγούμενα χρόνια, μας επιτρέπει να υλοποιούμε έργα συντήρησης και υποδομής στους 50 οικισμούς μας.  Έχουμε, πλέον, την οικονομική δυνατότητα να εκτελέσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων, που θα καταστήσουν ακόμη καλύτερες τις συνθήκες των συνδημοτών μας που κατοικούν στους οικισμούς του Δήμου μας..
  • Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε σε στοχευμένα έργα στις γειτονιές της πόλης, ώστε να αποδώσουμε άρτιους  δημόσιους χώρους αναψυχής για ενήλικες και παιδιά.
  • Συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε με ορίζοντα διετίας και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις το τεράστιο πρόγραμμα ανακατασκευής των παιδικών χαρών στην Κομοτηνή και τους οικισμούς, πιστοποιώντας το σύνολο των παιδικών χαρών, σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς ασφάλειας.
  • Προχωράμε στην εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου για την αειφόρο ενεργειακή διαχείριση του Δήμου, μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του Δήμου με στοχευμένες δράσεις, όπως η ενεργειακή  αναβάθμιση των  δημοτικών κτιρίων και του οδοφωτισμού, η ολοκληρωμένη διαχείριση των αντλιοστασίων μέσω τηλεμετρίας και αυτόματου ελέγχου. Ενώ, παράλληλα, προγραμματίζουμε τα επόμενα βήματα για την ενεργειακή ανεξαρτητοποίηση του Δήμου με την  ίδρυση ενεργειακής κοινότητας.
  • Θωρακίζουμε την πόλη και τους οικισμούς από τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αντιπλημμυρικά  έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Επεκτείνουμε την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων σε ακόμη περισσότερες σχολικές μονάδες. Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της εκπαίδευσης αξιοποιούμε την προεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει για τη δημιουργία νέων σχολικών μονάδων.
  • Έχοντας ήδη καταστεί πρωτοπόροι σε επίπεδο Περιφέρειας ΑΜΘ στον τομέα διαχείρισης των απορριμμάτων (επέκταση ΧΥΤΑ, λειτουργία Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων, σύγχρονου σταθμού μεταφόρτωσης), επεκτείνουμε την περιβαλλοντική διαχείριση των απορριμμάτων με την κατασκευή πράσινων σημείων  και τη δημιουργία υποδομών συλλογής στην πηγή και διαχείρισης κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων. Οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον τομέα της ανακύκλωσης αποτελούν προτεραιότητά μας.
  • Πολύ κουβέντα γίνεται για το ζήτημα των αδέσποτων στην Κομοτηνή, ένα πρόβλημα που ταλανίζει την Κομοτηνή, όπως και σχεδόν το σύνολο των  πόλων στην πατρίδα μας. Σε ένα εχθρικό και ατελέσφορο νομοθετικό πλαίσιο, εντείνουμε τις προσπάθειές μας με τη βελτίωση των υφιστάμενων δομών φιλοξενίας και την επέκταση των προγραμμάτων υιοθεσιών μέσα από εκστρατείες ευαισθητοποίησης, με έμφαση στις μικρές ηλικίες.

Το αναπτυξιακό όραμα και ο ρεαλισμός συμβαδίζουν αρμονικά με τον αναπτυξιακό σχεδιασμό μας, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες υποδομές για τους συνδημότες μας, εντάσσοντας νέα έργα από τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία, χωρίς να τους επιβαρύνουμε εκ νέου οικονομικά, όπως έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις και διατηρώντας έναν οικονομικά υγιή Δήμου, που μπορεί μέρα με τη μέρα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2