Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό.

Αποδέχομαι
elbgentr

maroneiawebradio

gazon

94016342 547586876161694 372900150244278272 n

20187312 10155133937199340 1452719040 o

Τρίτη, 19 Ιούνιος 2018 18:49

7ο Thessaloniki Pride

Γράφτηκε από τον

Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, ανακοινώθηκε πως από τις 20 μέχρι και τις 23 Ιουνίου η Θεσσαλονίκη καλωσορίζει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Thessaloniki Pride, το φεστιβάλ για την αγάπη και την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, αμφιφυλόφιλων, τρανς, queer και ίντερσεξ ανθρώπων πάντα υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με σύνθημα ΑΚΡΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΝ το 7o Thessaloniki Pride είναι αφιερωμένο στις οικογένειες. Από τη μία, στις οικογένειες που δημιουργούν οι ΛΟΑΤΚΙ άνθρωποι και που υπάρχουν παντού γύρω μας, αλλά είναι στην αφάνεια και δεν αντιμετωπίζονται ισότιμα από το νόμο θέτοντας σε κίνδυνο μεταξύ άλλων την προστασία των παιδιών. Από την άλλη, τις οικογένειες από τις οποίες προέρχονται τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά, καθώς η στήριξη και η αποδοχή από το οικογενειακό περιβάλλον έχει αποδειχθεί το ισχυρότερο εφόδιο για την αυτοεκτίμησή τους.

Το φεστιβάλ ανοίγει την Τετάρτη, 20 Ιουνίου, με ένα υπαίθριο πάρτι στη Ζεύξιδος και συνεχίζεται την Πέμπτη με δύο προβολές (ντοκιμαντέρ και κινούμενα σχέδια). Η Παρασκευή, 22 Ιουνίου, περιλαμβάνει το παραδοσιακό Pride Forum στο δημαρχείο με θέμα τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους και την οικογενειακή ζωή, ενώ η βραδιά συνεχίζεται με το καθιερωμένο υπαίθριο πάρτι στην πλ. Χρηματιστηρίου. Το Σάββατο, 23 Ιουνίου, το φεστιβάλ μεταφέρεται στο Λευκό Πύργο από τις 12 το μεσημέρι με ενημερωτικά περίπτερα, δράσεις και παιχνίδια. Από εκεί ξεκινάει και η μεγάλη παρέλαση στις 19:00, για να καταλήξει στο ίδιο μέρος δύο ώρες μετά, οπότε και θα ξεκινήσει η μεγάλη συναυλία με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Μύρωνα Στρατή, των Kings και φυσικά των House of Drama. Κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς θα είναι η Μαίρη Συνατσάκη.

Η πρόσκληση που απευθύνει η ομάδα διοργάνωσης μέσω του εκπροσώπου τύπου Θάνου Βλαχογιάννη προς όλους τους πολίτες και επισκέπτες της Θεσσαλονίκης είναι να συμμετέχουν στις 20-23 Ιουνίου στη μεγάλη γιορτή του 7ου Thessaloniki Pride μαζί τις οικογένειές τους γιορτάζοντας τη διαφορετικότητα και την αποδοχή χωρίς διακρίσεις και στιγματισμούς. Ο Τάσος Ζαρίφης, εκπρόσωπος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, εστίασε στα ιδιαίτερα προσκόμματα που συναντούν οι τρανς άνθρωποι στην οικογενειακή νομοθεσία. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μπουτάρης επανέλαβε για μία ακόμη φορά τη στήριξή του στο θεσμό μεταφέροντας την πεποίθηση ότι «η διαφορετικότητα είναι ένα καθεστώς, το οποίο το δεχόμαστε» και τόνισε: «Τόσο τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και ο δήμος πρέπει να επιμένει σε θεσμικές αλλαγές, να παίρνει θέση». Ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Νίκος Φωτίου επισήμανε: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τάσσεται υπέρ των διεκδικήσεων των κινητοποιήσεων των κοινωνικών κινημάτων, αλλά και υπέρ της θεσμικής ρύθμισης τέτοιων θεμάτων διότι τότε μόνο η κοινωνία μας μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ανεκτική στο διαφορετικό, ανοιχτή και εξανθρωπισμένη».

To Thessaloniki Pride έχει αναδειχθεί ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην περιοχή των Βαλκανίων. Η πρόσφατη απόφαση η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει το EuroPride 2020 έχει τονώσει ακόμα περισσότερο τον διεθνή του χαρακτήρα με εμφανή την συμμετοχή ανθρώπων από τα Βαλκάνια που επισκέπτονται την πόλη, ώστε η φωνή τους να ακουστεί σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Η διοργάνωση του EuroPride θα προβάλει τα αιτήματα της ελληνικής ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και θα χρησιμεύσει ως μοχλός πίεσης για την εκπλήρωση αυτών και φυσικά, θα συντελέσει σημαντικό ρόλο στην ακόμα περισσότερη εξωστρέφεια της πόλης.

 

Μοιραστείτε το

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Διεύθυνση: Γ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1-3 , 69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ
69100 ΚΟΜΟΤΗΝΗ

E-mail:info@thrakikiagora.gr
Τηλέφωνο: 25310 – 26.500
Fax:25310 – 26.500

media

Τελευταία άρθρα

komotini24

logo2